Liga 1

Se schimbă Liga 1! Răzvan Burleanu anunță cum are de gând să reformeze campionatul intern

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 mai 2018

FRF are în plan schimbarea Ligii 1, de la 14 la 16 echipe, ba chiar formația care ocupă locul 1 în play-out va putea merge în cupele europene, jucând un baraj cu o formație din play-off. 

"Proiectul FRF rămâne acelaşi, 16 echipe la Liga 1. Sper să putem face acest lucru posibil din sezonul 2019-2020. Vrem să avem 4 echipe care din Liga a 2-a vor promova direct şi o a 5-a, la baraj.

Deci acesta e situaţia pe care noi, ca Federaţie, ne-o dorim. În 2019-2020 sau 2020-2021 ar putea să fie viabil de implementat.

E acest model pe care-l avem în vedere azi, în ceea ce priveşte sistemul competiţional din Danemarca, Belgia şi Ungaria, în care există o punte de legătură între play-out şi play-off, astfel încât cea mai bună echipă din play-out să dea un meci de baraj pe terenul echipei din play-off.

Ma refer cu ultima echipă calificată din acest baraj să meargă în Europa League. E un model pe care-l analizăm pentru a vedea dacă putem da o miză sportiva şi echipelor din play-out", a mai spus Burleanu conform TV Telekom Sport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.