Tenis

Sorana Cîrstea, OUT de la Madrid » Lecție de tenis primită de la noua stea a tenisului din Rusia

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 mai 2018

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a fost eliminată  de Daria Kasatkina, locul 15 WTA, în turul secund de la Madrid, scor 3-6, 1-6. 

Sorana Cîrstea a fost dominată la toate capitolele de Daria Kasatkina. Rusoaica, una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuit, a dictat ritmul partidei încă din primele game-uri, câștigând primele 8 puncte consecutive. Ajutată și de un procentaj ridicat al primul serviciu, 81 la sută, Kasatkina a închis primul set în exact 30 de minute.

Actul secund a început sub aceleași coordonate. Kasatkina a câștigat primul game, apoi ploaia părea să îi ofere un respiro nesperat Soranei. N-a fost așa. După pauză diferența dintre cele două a devenit și mai evidentă. Daria a mai pierdut un singur game, câștigând mai ușor decât spera, 6-3, 6-1, în doar 63 de minute.

Kasatkina va juca în turul următor împotriva câștigătoarei dintre Garbine Muguruza și Donna Vekic.

Desfășurarea partidei

Game Kasatkina, 1-6: Rusoaica profită de nervozitatea evidentă din jocul Soranei și închide jocul jocul cu un backhand în lung de linie. 

Break Kasatkina, 1-5: Cel mai lung game al înfruntării are același deznodământ ca precedentele.

Game Kasatkina, 1-4: Daria pare de trecut în acest moment. Sorana nu găsesște soluții în fața jocului variat al rusoaicei. 

Break Kasatkina, 1-3: Rusoaica o atrage pe Sorana în preajma fileului cu o serie de "scurte" și deschide foarte bine terenul cu loviturile de rever. Românca revine în game, egalează la 40, apoi comite două erori neforțate.

Partida a fost reluată!

Meciul a fost întrerupt din cauza ploii violente începute la Madrid!

Game Kasatkina, 0-1: Daria începe agresiv și setul 2, oferă câteva lovituri spectaculoase, ultima fiind un backhand câștigător în lung de linie. 

A început actul secund!

Break Kasatkina, 3-6: Rusoaica profită din nou de multitudinea de greșeli neforțate ale Soranei și închide primul set, 6-3, în doar 30 de minute. 

Game Kasatkina, 3-5: Cel mai scurt game de până acum, tranșat la 0. Sorana împrăștie toate mingile în afara terenului și pare că renunță la primul act.

Break Kasatkina, 3-4: Sorana trimite un forehand în lung de linie milimetric afară, joacă doar cu serviciul 2, și e pedepsită de rusoaică.

Game Kasatkina, 3-3: Daria face un game solid, încheiat la 15, de o greșeală neforțată a Soranei. 

Game Cîrstea, 3-2: Sorana salvează două mingi de break, își construiește o primă șansă de game, căreia îi dă cu piciorul după un voleu ratat din preajma fileului. Își păstrează însă concentrarea și preia pentru prima dată conducerea în meci. 

Break Cîrstea, 2-2: Românca a intrat cu adevărat în joc.Lovește puternic cu forehand-ul și o plimbă pe rusoaică pe tot terenul. 

Game Cîrstea, 1-2: Sorana punctează pentru prima dată pe tabelă după un game controlat clar. Serviciul a incomodat-o pe Kasatkina, incapabilă să direcționeze loviturile ca în primele două game-uri. 

Game Kasatkina, 0-2: Daria câștigă încă un game la 0. Sorana comite multe erori neforțate, fiind dominată în schimburile lungi.

Break Kasatkina, 0-1: Rusoaica începe excelent, lovește foarte lung, la limită, și câștigă la 0 primul game al înfruntării.

A început partida! Sorana servește prima.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Meciul va începe în curând

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.