Cupa Romaniei

FOTO + VIDEO U Craiova e prima echipă calificată în finala Cupei României » Meci superb cu 3 goluri și alte ocazii uriașe la cele două porți

+13 Foto
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 mai 2018

U Craiova este prima finalistă e ediției din acest an a Cupei României. Oltenii au pierdut la Botoșani, 1-2, însă supervictoria obținută în tur pe "Ion Oblemenco", 5-1, a facilitat calificarea alb-albaștrilor în finală. 6-3 la general pentru echipa lui Mangia, care e foarte aproape de trofeu.

  • Cea de-a doua finalistă se va stabili joi. Gaz Metan Mediaș va primi vizita lui AFC Hermannstadt. În tur, sibienii s-au impus cu 1-0.

Oltenii au făcut azi unul dintre cele mai proaste meciuri ale sezonului. Apărarea a funcționat la parametri extrem de slabi, iar atacul botoșănenilor, aflată în zi de grație, a pedepsit erorile incredibile ale craiovenilor. A făcut-o întâi Axente, în minutul 13, care a înscris în poarta goală după ce Moruțan îi amețise pe fundașii Craiovei.

FC Botoșani a continuat să preseze și a fost la un pas să marcheze golul doi, însă arbitrul a anulat golul de 2-0, după o fază controversată, motivând că goalkeeper-ul Mitrovici ar fi fost faultat în atac (detalii, aici).

Moldovenii au mai avut un gol anulat, în minutul 51, dar reușita lui Golofca a venit dintr-un ofside clar.

În cele din urmă, U Craiova a reușit să egaleze. În minutul 61, Mitriță a destabilizat apărarea gazdelor și a înscris cu un șut plasat, la care Cobrea nu a găsit răspuns.

Oltenii aveau deja calificarea în buzunar, dar fragila defensivă a lui Mangia a continuat să dea rateuri: în minutul 66, Kelici a luftat inexplicabil, vârful Golubovici a speculat, lobându-l pe Mitrovici și marcând golul de 2-1.

Trupa lui Costel Enache s-a năpustit în atac până la final, tulburând și mai mult apărarea oltenilor, dar golul a întârziat să mai apară, moldovenii fiind protagoniștii unor erori monumentale.

Moldovenii se consolează cu o victorie de palmares, dar ratează șansa calificării în prima finală din istorie.

U Craiova așteaptă cu nerăbdare finala de pe 27 mai de la București, dar jocul prestat în această seară demonstrează de ce Craiova a fost lăsată la distanță în Liga 1 de tandemul CFR Cluj - FCSB.

FC Botoșani - U Craiova 2-1Au marcat: Axente '13, Golubovici '66 / Mitriță '61TEXT / VIDEO

echipele de start

FC Botoșani: Cobrea - Plămadă, Burcă, Miron, Muşat - Rodriguez, Achim - Roman, Moruţan, Golofca - Axente
Rezerve: 
Pap, Tincu, Dumitraş, Chitoşcă, Oaida, Golubovic, Serediuc
Antrenor: 
Costel Enache

U Craiova: Mitrovic - Popa, Kelic, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag - Gustavo, Băluţă, Mitriţă
Rezerve: Popescu, Popov, Burlacu, Bancu, Glavina, Martic, Screciu
Antrenor: Devis Mangia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.