Liga 1

EXCLUSIV Închisoarea face tactica la FCSB! DEZASTRU de când a ieșit Becali din pușcărie + ce au reprezentat ultimii 15 ani față de perioada "generalilor"

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 09 May 2018

În ultimii 5 ani, FCSB a câştigat titlul doar când Gigi Becali a fost închis. După ce a fost eliberat a fost un adevărat pericol pentru propriul club, pe care l-a dinamitat cu deciziile luate, iar echipa a terminat întotdeauna pe locul 2.

Cât din succesele şi insuccesele FCSB-ului în campionat au legătură cu implicarea lui Gigi Becali?

Statistica ultimilor 5 ani aduce în prim-plan o situaţie care poate explica modul în care clubul s-a comportat şi a performat sau a bifat contraperformanţe. Acestea se leagă în mod direct de libertatea de care a beneficiat Gigi Becali de a interveni în mod direct la echipă, peste antrenor, manager şi ceilalţi.

Concluzia e dură pentru FCSB şi pentru Becali: cât timp patronul a fost în spatele gratiilor, mai 2013 - aprilie 2015, echipa nu a avut rival în campionat. A dominat copios şi şi-a subordonat adversarii. După ce Gigi a fost eliberat, imediat au început problemele şi FCSB a fost chiar la un pas să piardă şi titlul din acea primăvară, când Becali a ieşit de la Poarta Albă, în ciuda unui avans mare de puncte.

SEZONUL 2013-2014

  • tot sezonul, Gigi Becali e în închisoare
  • FCSB face un campionat perfect, câştigă titlul cu 3 etape înainte de final
  • înregistrează un singur eşec în 34 de partide

SEZONUL 2014-2015

Primele 23 de etape, Becali e în închisoare

FCSB are un parcurs aproape perfect, are un avans de 7 puncte faţă de locul 2.

1. FCSB  53 de puncte
2. ASA Tg. Mureş 46 de puncte

Ultimele 11 etape, Becali e în libertate

  •  FCSB are un parcurs dezastruos în final, mai face numai 18 puncte din 33 posibile
  •  Pierde la un moment dat locul 1 şi nu mai stă la mâna propriilor rezultate
  •  Face doar 0-0 în ultima etapă, dar câştigă totuşi titlul exclusiv fiindcă ASA pierde incredibil acasă cu Oţelul, 1-2, echipă care era deja retrogradată

77% din puncte a câştigat FCSB în primele 23 de etape, cu Becali în închisoare

54% din puncte a câştigat FCSB în ultimele 11 etape, cu Becali în libertate

SEZONUL 2015-2016

  • Gigi Becali e în libertate
  • FCSB termină pe locul 2, după Astra

SEZONUL 2016-2017

  • Gigi Becali e în libertate
  • FCSB termină pe locul 2, după Viitorul

SEZONUL 2017-2018

  • Gigi Becali e în libertate
  • FCSB e pe locul 2, după CFR, înainte ultimelor două etape de campionat

Antrenorul Gigi bătut de 4 antrenori

Cum din momentul în care a părăsit penitenciarul Becali a călcat în picioare orice noţiune de antrenor principal la FCSB, rezultă că Gigi a fost învins în 3 sezoane la rând, dar şi în ultimele 11 etape din 2014-2015 de toţi antrenorii care au terminat peste el.

Mai întâi a fost Liviu Ciubotariu, de la ASA Tg. Mureş. Chiar dacă a pierdut titlul, într-un clasament exclusiv realizat pe ultimele 11 etape din acel ultim campionat fără play-off, Ciobi a fost peste Gigi cu 4 puncte.

Apoi, Şumudică l-a învins clar pe Becali acum două sezoane. A terminat sezonul regulat cu 7 puncte peste Gigi, iar play-off-ul cu 5 puncte în plus.

Anul trecut, naşul său Hagi i-a luat titlul. Sezonul regulat, Gică a fost peste Gigi cu 4 puncte, iar la finalul play-off-ului a fost la egalitate, dar Hagi a câştigat datorită meciurilor directe

Acum, Dan Petrescu e peste Gigi. A fost primul şi după primele 26 de etape, e primul şi acum în play-off, cu un punct avans!

ŞI ÎNVINS ŞI CU BANII CHELTUIŢI

În ultimii 3 ani, după ce a ieşit din închisoare, Becali a reluat politica de a cumpăra masiv şi a investit sume enorme pentru nivelul Ligii 1. Timp de 3 sezoane la rând s-a apropiat de 20 de milioane de euro cheltuite exclusiv pe transferuri.

Antrenorii FCSB-ului au fost de două feluri

15 ani cu Becali mult sub precedenţii 15 ani!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.