Tenis

CALCULE // Avansul lui Halep față de Wozniacki s-a spulberat » Ce trebuie să facă Simona pentru a rămâne lider + Cum pot ajunge la egalitate perfectă

Simona Halep FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 May 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a fost eliminată de Karolina Pliskova (26 de ani, 6 WTA) în sferturile de finală de la Madrid, scor 4-6, 3-6, iar poziția de lider este într-un real pericol. 

Simona Halep a pornit sezonul de zgură cu un avans important în fruntea clasamentului WTA. Înaintea turneului Premier Mandatory de la Madrid, românca avea 1.264 de puncte în fața principalei urmăritoare, Caroline Wozniacki. 

Șansa Simonei a fost eliminarea prematură a danezei de la Madrid, cu un tur mai devreme. Acum, într-un clasament actualizat live, Halep are un avantaj fragil de doar 425 de puncte.

Poate pierde locul 1 la Roma

Simona Halep trebuie să apere cele 585 de puncte obținute după finala pierdută anul trecut la Roma. Caroline Wozniacki nu a participat în 2017 la Open-ul italian și nu are nimic de protejat.

  • Turneul WTA de la Roma se desfășoară în perioada 14-22 mai.

Calculele sunt complicate, dar au o certitudine: dacă Wozniacki nu e eliminată din primul tur, Simona Halep trebuie să ajungă cel puțin în semifinale pentru a-și păstra poziția de lider.

O situație inedită ar putea apărea dacă Wozniacki ajunge în sferturile de finală ale turneului de la Roma, iar Halep în semifinale. Cele două jucătoare ar fi atunci la egalitate, cu 7.035 de puncte. 

Vezi și: Simona Halep, înfrângere cu Karolina Pliskova » Jucătoarea noastră e eliminată de la Madrid, dar păstrează locul 1 WTA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.