Handbal

Scene reprobabile la Constanța! Finalul de meci de la HC Dobrogea Sud - Dunărea Călăraşi a fost plin de nervi

Articol de Ionuţ Coman  —  Thursday, 10 May 2018

HC Dobrogea Sud Constanţa s-a impus pe teren cu 23-22 în disputa cu AHC Dunărea Călăraşi, din faza a doua a play-off-ului Ligii Naţionale de handbal masculin, dar finalul partidei a fost marcat de incidente între jucători.

După primele două meciuri, scorul era egal, 1-1, astfel că întâlnirea decisivă de la Constanţa a fost una încrâncenată. Cele două combatante s-au succedat la conducere pe tabela de marcaj, însă gazdele au înscris golul decisiv prin veteranul George Buricea, când mai erau doar 4 secunde de joc.

La aceeaşi fază, Zoran Nikolic (HCDS) şi Viorel Fotache (Dunărea Călăraşi) s-au lovit reciproc pe semicerc, călărăşeanul continuând disputa violent chiar şi atunci când adversarul se afla la pământ. Momentul a declanşat un meleu în care au fost implicaţi atât jucătorii, cât şi staff-urile tehnice, lăsându-se cu îmbrânceli şi ghionturi.

După aproape un minut de agitaţie, spiritele s-au mai calmat, chiar dacă Vuk Lazovic (Dunărea Călăraşi) a căutat cu insistenţă să-şi facă singur dreptate, după un conflict cu George Buricea.

În cele din urmă, arbitrii au luat decizia de a le arăta cartonaşul roşu şi albastru protagoniştilor fazei de la care a pornit întregul scandal, iar ultimele 4 secunde au trecut fără incidente.

"Şi noi, ca şi ei, am vrut să câştigăm, de aici toată tensiunea. Pivoţii Constanţei i-au hărţuit tot timpul pe apărători şi cred că arbitrii ar fi putut să acorde mai multe faulturi în atac”, a acuzat antrenorul oaspeţilor, Adrian Petrea.

"Eu i-am văzut pe Nikolic şi Fotache pe jos, după care oaspeţii au venit cu toţi jucătorii şi antrenorii în acel loc. Normal, au venit şi cei de la banca noastră şi a fost un clinci, dar nu s-a lovit nimeni. Lazovic este supărat pe toată lumea, dar ne-a luat la rând în toate cele trei meciuri. Îi place doar să lovească, nu să şi fie lovit”, a replicat George Buricea.

Tot astăzi, Politehnica Timişoara a trecut de HC Minaur Baia Mare, cu 24-18, în meciul decisiv, şi se va duela cu HCDS Constanţa pentru locul 5, în timp ce băimărenii şi călărăşenii vor juca pentru locurile 7-8.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.