Campionate

Reguli drastice dictate de UEFA! 5 puncte noi vor fi adoptate la viitorul Congres

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 11 mai 2018

Fair-play-ul financiar inventat de Platini în 2011 trece la un nou nivel. Deși datoriile cluburilor europene s-au redus în acești 7 ani de la 1,7 miliarde de euro la 269 de milioane, UEFA are un dinte contra bogaților care-și permit în continuare să cheltuiască în neștire.

Președintele anunță 5 noi reguli, ce vor fi validate miercuri în Consiliul strategic la Lyon și aprobate la Kiev, la Congresul forului european pe 24 mai.

  1. Garanții la -100 milioane. Un club care va raporta din sezonul viitor o diferență de 100 de milioane E între achziții și vânzări va trebui să prezinte garanții financiare imediate. Altfel, UEFA îl va obliga să vândă ca să-și acopere deficitul în următorul mercato. Totul a pornit de la mutarea de 222 milioane a lui Neymar la PSG.
  2.  Transferuri transparente între echipele cu același acționar, pentru a evita supraevaluarea și acoperirea de găuri în balanță. Măsură plecată de la Man. City, care mai controlează 5 cluburi de pe tot atâtea continente.
  3. Conturi publice. Toate echipele ce vor juca în cupele europene sunt forțate să afișeze transparență totală a situației lor contabile, după modelul Ligue 1 și 2, în fața Instanței de Control Financiar a Cluburilor (ICFC).
  4. Comisioane la vedere. Și limitarea taxelor percepute de agenți a fost o prioritate a UEFA. Cluburile vor fi nevoite să specifice clar comisioanele achitate impresarilor. "Am putea avea surprize", a remarcat L'Equipe.
  5. Evitarea falimentului. Rămâne valabilă cota de 30 de milioane E ca minus admis al balanței pe ultimele 3 sezoane. Din stagiunea viitoare, îndatorarea nu va putea depăși nici un anumit procent din rețeta încasărilor.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.