Campionate

Putin l-a interzis! Omul care a dezvăluit planul Rusiei nu are voie la CM 2018 » Reacția FIFA

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday, 12 May 2018

Neamțul Hajo Seppelt, 55 de ani, de la postul de televiziune ARD, a fost trecut pe ”lista persoanelor indezirabile” și nu a primit viză pentru Mondial! 

Hajo Seppelt e foarte cunoscut în Germania. Jurnalistul de la ARD, în vârstă de 55 de ani, care scrie de un deceniu despre scandalurile din sportul internațional, primind numeroase premii, a fost cel ce a dezvăluit programul de dopaj pus la cale de statul rus. Mai ales la Olimpiada de Iarnă de la Soci. 

Și el nu poate asista la Mondial, pentru că Moscova i-a refuzat viza de intrare! A fost trecut pe "lista persoanelor indezirabile". 

"Încălcare fără precedent a libertății presei"

"Această descoperire a avut o asemenea magnitudine încât Rusia crede că trebuie să ia măsuri. E limpede ce s-a întâmplat", a declarat Seppelt agenției SID. "Am criticat Rusia, am ridicat vălul care proteja sistemul lor de dopaj și acum plătim prețul articolelor noastre". 

ARD a protestat. "Este o încălcare fără precedent a libertății presei", a declarat Volkes Herres, directorul de programe ARD. "Sper doar ca politicienii ruși să-și reconsidere decizia". 

FIFA, care i-a acceptat acreditarea la turneul final, a reacționat: "Libertatea presei este foarte importantă pentru noi și vrem să le oferim ziariștilor cele mai bune condiții pentru a-și face meseria". Atât. Nu condamnă reacția Rusiei. Și Hajo Seppelt nu va fi la Mondial. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.