Handbal

GYOR - VARDAR SKOPJE 27-26 // VIDEO + FOTO Deznodământ pe muchie de cuțit în finala de la Budapesta! Maghiarele se impun dramatic după prelungiri!

+23 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 mai 2018

Gyor a câștigat finala Ligii Campionilor la handbal feminin cu Vardar Skopje după un meci absolut dramatic, câștigat cu 27-26 în urma prelungirilor. 

Gyor a condus cu autoritate mare parte din prima repriză. Maghiarele s-au aflat la conducere timp de 28 de minute, dar Vardar a forțat pe final, astfel că prima repriză s-a încheiat sub semnul echilibrului, 9-9.

Repriza secundă le-a aparținut macedonencelor, care au fost mereu la conducere, Gyor fiind echipa care a trebuit întotdeauna să recupereze scorul de pe tabelă.

Vardar a fost chiar la câteva secunde să tranșeze finala în timpul regulamentar. Macedonencele au condus cu 20-19, dar Gyor a egalat cu mai puțin de 15 secunde înainte de final, astfel că finala a intrat în prelungiri.

Aflate sub imperiul psihologic al golului primit în finalul timpului regulamentar, jucătoarele lui Vardar au părut debusolate în prelungiri, iar Gyor a jucat perfect: în prima repriză din prelungiri, maghiarele nu au ratat nici măcar un atac, conducând cu 24-23. 

Final absolut uluitor

Vardar a reechilibrat partida în a doua parte a prelungirilor, iar finalul a fost uluitor. Macedonencele s-au apropiat de Gyor la un gol, iar în ultima secundă a prelungirilor, una dintre jucătoare a scăpat singură cu portarul maghiar Eva Kiss, care a apărat cu un reflex senzațional. S-a terminat 27-26, iar Gyor este din nou campioana Europei la handbal feminin! Formația maghiară e prima echipă din istoria Final Four care își apără trofeul suprem din handbalul feminin!

 

În meciul pentru locul 3, CSM București a învins-o pe Rostov Don la limită, scor 31-3-. Detalii despre partidă, AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.