CFR și-a construit cu 650.000 de euro echipa de prim loc. S-au dat bani pe Țucudean și pe Bordeianu, ceilalți jucători au fost aduși gratis.
Becali tot n-a găsit rețeta, se chinuie mereu în competiția cu cluburi care cheltuie foarte puțin față de cât "injectează" el în FCSB. Astra și Viitorul au câștigat titlul fără să beneficieze de bugete măcar apropiate de al lui Gigi, acum e rândul lui CFR, care confirmă că e posibil să lupți cu FCSB chiar dacă nu ai bani foarte mulți, e de ajuns să te pricepi un pic mai bine.
Vedete gratis, dezamăgiri de milioane
Petrescu are merite imposibil de contestat, a mai câștigat campionatul cu Urziceni, deci învestirea lui la Cluj a constituit un ingredient important. Dar lotul tot este exagerat de ieftin față de sumele pe care le-a aruncat pe piață FCSB! Din formula de start de la Giurgiu, CFR a dat bani doar pe Țucudean, golgeterul campionatului, și pe Bordeianu, un mijlocaș cumpărat de la Botoșani cu 200.000 de euro.
Țucudean a costat 450.000 de euro, puțin față de nivelul la care a ajuns atacantul pe care FCSB l-a dat afară în urmă cu doi ani și jumătate. George a devenit acum un element important și pentru selecționerul Contra. Clujul a mai recrutat fotbaliști buni și mai ieftini de atât, chiar gratis: Hoban, Vinicius, Culio, Camora, Arlauskis, Deac nu au costat nimic. Doar salariile lor, în unele cazuri și comisioane pentru agenți. Mărunțiș în comparație cu două milioane de euro, prețul lui Alibec, sau cu 700.000 de euro, cât a costat Budescu. Florinel Coman a "înghițit" 3 milioane de euro, pe Nedelcu s-au dat două milioane!
De unde vin banii?
Clujul se compară cu FCSB la un capitol important: la salarii. Și în Gruia se câștigă între 15.000 de euro și 25.000 de euro, atât au fotbaliștii cei mai importanți din echipă. Clubul își permite să-i achite 25.000 lunar și lui Balde, un atacant la care Petrescu a și renunțat, fiindcă nu l-a considerat îndeajuns de bun.
Salariile mari fac ca bugetul CFR să fie al doilea din campionat, după al FCSB. De unde au apărut banii, mai mult de 10 milioane de euro, la un club abia ieșit din insolvență? Oficial, acționar principal e Marian Băgăcean. Toate sursele de la CFR îl indică însă pe Nelu Varga, un afacerist local, drept finanțator de fapt. El a negat în Gazetă că ar avea de-a face cu clubul.
Ziarul a scris și despre o finanțare de la Holzindustrie Schweighofer, o companie austriacă ocupată cu prelucrarea lemnului. Nici Varga, nici Schweighofer nu apar în acționariat, dar nici Becali nu apare în acționariatul FCSB. Chestionați pe subiect, austriecii au dezmințit și ei legătura cu CFR.
Au plătit mai mult pentru rezerve
CFR și-a format astă-vară echipa cu care a ajuns pe primul loc. În iarnă a mai făcut achiziții, chiar a plătit sume de transfer mai mari, însă nou-veniții nu s-au impus. Alex Ioniță a costat un milion de euro, pe Valentin Costache s-au dat 700.000 de euro. Niciunul nu e titular. Oricum investiția a rămas departe de a FCSB.
"În vară vom continua investiția, vrem vreo patru jucători peste nivelul care există acum, fotbaliști care să ne ajute să ne descurcăm în grupele Champions League"
Iuliu Mureșan, președinte CFR
{{text}}