CM 2018

OFICIAL Și-au pierdut vedeta înaintea Campionatului Mondial » A fost suspendat 14 luni de TAS

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 15 May 2018

Paolo Guerrero (34 de ani), căpitanul naționalei statului Peru, a fost suspendat 14 luni pentru dopaj și va rata Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.

Atacantul lui Flamengo tocmai revenise, după ce Comisia de Apel a FIFA îi redusese pedeapsa inițială de la un an la șase luni.

Totul a plecat de la un ceai care conținea un metabolit de cocaină, susține Paolo Guerrero. Atacantul în vârstă de 34 de ani, căpitanul și golgeterul all-time al naționalei Peru, a fost depistat la controlul făcut după meciul din Argentina cu benzoilecgonină, substanță aflată pe lista interzisă a Agenția Mondiale Antidoping (WADA). Inițial, FIFA l-a suspendat un an.

Comisia de Apel i-a redus însă pedeapsa la 6 luni, și atacantul sud-american jucase din nou duminică, marcând un gol pentru Flamengo la 2-3 cu Chapecoense. Selecționerul Ricardo Gareca era mulțumit: Guerrero a fost primul lui nume din lotul lărgit (25) pentru turneul final din Rusia.

32 de goluri a marcat Paolo Guerrero în 83 de selecții, record all-time pentru naționala peruană

Numai că WADA a cerut Tribunalului de Arbitraj al Sportului să reia cazul și să-l excludă din fotbal pe Guerrero între 12 și 24 de luni. TAS s-a conformat. Luni, Tribunalul de la Lausanne a anunțat că l-a suspendat 14 luni. Iar Peru rămâne fără cel mai bun și cel mai experimentat jucător. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.