Handbal

EXCLUSIV Căpitanul celor de la SCM Craiova vorbește despre supervictoria din EHF: "Eram echipa cel mai slab cotată! Vor rămâne aplauzele"

Articol de Eduard Apostol  —  Tuesday, 15 May 2018

Căpitanul celor de la SCM Craiova, Cristina Zamfir, 28 de ani, a mărturisit Gazetei cu ce a rămas după finala vieţii pentru ea şi colegele ei campioane în EHF

- Cristina, realizaţi ce s-a întâmplat cu voi?
- Treptat. Am făcut ceva uriaş pentru noi, pentru oraş. Am luat-o pas cu pas şi-am ajuns în vârf. Noi eram echipa cea mai slab cotată la câştigarea trofeului. Incredibil, nu? Bine s-a zis că Cenuşăreasa a ajuns prinţesă la palat. Am fost unite, am avut lângă noi oameni minunaţi, am ascultat ceea ce s-a spus de pe bancă, deşi nu întotdeauna a ieşit cum am fi vrut, dar per total suntem campioane şi asta contează.

- Ai avut vreun moment de panică în finalul finalei?
- Doamne, ultimele minute au fost de coşmar. Am condus şi la 8 goluri diferenţă, dar parcă în ultimele 5 minute uitasem drumul spre poarta lor. Dar Dumnezeu ne-a iubit, a fost oltean. Mă rugam să se termine meciul mai repede.

- Care a fost primul sentiment când s-a fluierat finalul?
- Am plâns de fericire.

- Ce-ţi venea să faci?
- Să urlu, să ţip, dar eram sleită de vlagă, finalul a fost pe muchie de cuţit.

"Contează culoarea medaliei"

- Cum e să mergi pe stradă şi să te aplaude oamenii simpli?
- Înseamnă că ne apreciază. Sunt momente unice. Cu aceste amintiri rămânem peste ani, ele ne vor face sufletul să zâmbească.

- Craiovenii vorbesc pe social media şi spun că ar trebui să fiţi făcute Cetăţeni de Onoare ai Băniei?
- Ar fi o onoare, dar nu eu hotărăsc. Aşteptăm să vedem. Da, ar fi foarte onorant.

- Aveţi trei meciuri de campionat într-o săptămână, marţi cu Rapid, apoi cu Corona Braşov şi cu Brăila. Cât mai contează competiţia internă? Că bani nu cred că aţi câştiga mult mai mulţi că terminaţi pe locul 2.
- Dar nu e vorba doar de bani. Ci că merităm să încheiem pe locul 2, am fost acolo mult timp. Contează culoarea, argintul e mai preţios decât bronzul. Şi-ar fi un an extraordinar încheiat bine.

"Mi-ar fi plăcut să fiu poliţistă"

- Sunteţi considerate chiar mai bune decât Craiova Maxima de la fotbal.
- Ne bucură că suntem apreciate şi lumea ne compară cu marile valori. Fiecare a făcut performanţă în sportul lui.

- Ce pasiuni ai în afara handbalului?
- Tot ceea ce fac se leagă de această dragoste a mea, handbalul. Mă uit la meciuri, dietă, antrenamente, mă odihesc, mă relaxez ca să am mintea limpede.

- Ce doreai să te faci când erai mică?
- Poliţistă. Probabil, îmi plac mult uniformele.

19 selecţii are Cristina la naţionala României, unde a marcat 29 de goluri

"Nu ne interesează comparaţiile cu fotbalul, că noi câştigăm atât şi ei atât, important e că ne facem treaba, am obţinut ceva, iar oamenii sunt alături de noi şi ne transmit dragostea lor" Cristina Zamfir

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.