Tenis

WTA ROMA, TURUL 2 // VIDEO Simona Halep face un meci PERFECT și se răzbună pe Naomi Osaka! A câștigat 12 game-uri consecutive și așteaptă adversara din optimi

+9 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 mai 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) s-a impus în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 21 WTA), scor 6-1, 6-0, și s-a calificat în optimile de finală de la Roma.

Începutul partidei prevestea un meci lung, în care liderul mondail trebuie să muncească serios pentru victorie. Echilibrul a ținut doar 3 game-uri.

Simona Halep a trimis obsesiv mingile peste fileu, a redus numărul greșelilor neforțate spre 0 și a profitat de erorile copilărești ale niponei. Schimburile lungi au fost câștigate negreșit de româncă. Backhand-ul a funcționat la cei mai înalți parametri, ducând procentajul punctelor câștigate de Osaka pe propria servă în derizoriu.

Simona s-a impus în mai puțin de o oră, scor 6-1, 6-0, și așteaptă rezultatul partidei dintre Donna Vekic și Madison Keys pentru a-și afla adversara din turul următor. 

Urmărește desfășurarea partidei

Game, set și meci Halep: Simona câștigă în mai puțin de o oră!

Game Halep, 5-0: Simona salvează încă o minge de break, apoi servește impecabil, spre interior. Osaka ratează și ultimul retur.

Break Halep, 4-0: Simona continuă să trimită obsesiv mingile peste fileu, provocând greșelile neforțate ale japonezei. Osaka râde amar după ultima eroare. 

Game Halep, 3-0: Osaka are prima șansă de break, anulată de Halep cu două servicii consecutive consistente. Japoneza greșește copilărește un voleu din preajma fileului.

Break Halep, 2-0: Simona joacă un tenis superb. Punctul de 30-0 vine cu lovitura favorită, backhand-ul în lung de linie. Osaka a continuat cu o dublă greșeală. Schimbul care a tranșat game-ul a fost pe muchie de cuțit, cu lovituri scurte, în cross.

Game Halep, 1-0: Liderul mondial continuă să conducă ostilitățile. Primul serviciu o ajută în continuare.

A început actul secund!

Break și SET Halep, 6-1: Simona lovește exasperant de precis. Își creează 3 minge de set, iar Osaka renunță la luptă. Primul act se termină după doar 31 de minute.

Game Halep, 5-1: Reverul lui Osaka împrăștie loviturile în afara terenului. Halep profită, pune mingile în teren, și câștigă cel de-al 5-lea game consecutiv. 

Break Halep, 4-1: Liderul WTA trece la control. Retururile lungi o pun în dificultate pe niponă, care greșește din ce în ce mai mult. Break alb. Naomi cere intervenția antrenorului.

Game Halep, 3-1: Cel mai scurt game de până acum, adjudecat de Simona la 15.

Break Halep, 2-1: Încă un game disputat, cu raliuri lungi. Halep trimite un backhand magistral la 40-40, Osaka ajunge târziu și trimite defectuos.

Game Halep, 1-1: Simona se deplasează bine, lovește din poziții favorabile și câștigă două puncte spectaculoase cu reverul și ajunge rapid la 40-0. Naomi a revenit. Și-a creat 4 mingi de break, toate salvate de liderul WTA.

Game Osaka, 0-1: Japoneza începe în forță. Servește bine, atacă puternic cu forehand-ul și adjudecă primul game, la 30, datorită unui backhand în cross. 

Jucătoarele au ieșit la încălzire. Osaka va servi prima. 

 

Lupta pentru locul 1 WTA

Va fi cea de-a treia confruntare din 2018 dintre Simona Halep și Naomi Osaka, scorul fiind egal, 1-1. Halep s-a impus în meciul din optimi de la Australian Open, în timp ce Osaka a câștigat clar semifinala de la Indian Wells. Per total, Halep o conduce pe japoneză cu 3-1 în raportul meciurilor directe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.