Liga 1

VIDEO + FOTO A câştigat cine trebuia! » Scandal după prestația jenantă a lui FC Botoșani în fața Chiajnei: "Blatiștilor, plecați cu toții!"

+11 Foto
FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 16 May 2018

FC Botoșani a pierdut surprinzător astăzi în fața Chiajnei, 0-1, deși a avut om în plus pe teren din minutul 16, și a părăsit terenul în huiduielile și admonestările propriilor suporteri. Ilfovenii au obținut astfel 3 puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării. 

CRONICA MECIULUI: 

Acum o săptămână, Botoşaniul mânca jar în returul semifinalei cu Craiova, 2-1. Atunci nu s-a calificat, dar a jucat fotbal, a avut atitudine şi echipa a demonstrat caracter.

În această seară, Botoşaniul s-a transformat în ceva urât. Deşi a beneficiat de prostia lui Bawab, a cărui intrare extrem de tare a fost apreciată cu cartonaş roşu de Istvan Kovacs, trupa lui Costel Enache n-a jucat fotbal, n-a avut nici atitudine, iar caracter cu atât mai puţin.

Aproape că n-a produs, vreme de peste 75 de minute, nicio ocazie imensă la poarta lui Caparco.

În schimb, Chiajna a dat lovitura după o fază în care Andrei Marc s-a crezut Messi şi, avându-l în faţă pe Mihai Roman, chiar a reuşit preţ de câteva secunde să dribleze precum starul sud-american, a centrat în faţa porţii, unde toţi oamenii lui Enache dormeau, iar Batin a făcut ce trebuia. A împins mingea în poartă. 0-1! Şi cam aceasta a fost povestea unui meci urât. Urât şi la propriu, dar şi la figurat!

La finalul partidei, fanii gazdă și-au acuzat favoriții: "Blatiștilor, plecați cu toții! Demisia, demisia, demisia!".

Croitoru, secund

După ce şi-a reziliat contractul cu ACS Poli Timişoara, Marius Croitoru, 37 de ani, a fost ofertat de Valeriu Iftime pentru a completa staff-ul tehnic al formației botoșănene. Marius a acceptat şi va fi secund al lui Enache. Croitoru a jucat la Botoşani între 2012 şi 2015, perioadă în care a bifat 86 de meciuri şi 8 goluri.

FINAL BOTOȘANI - CHIAJNA 0-1 (Batin 19)

*Bawab a fost eliminat în minutul 16

Echipele de start:

Botoșani: A. Cobrea - Plămadă, A. Burcă, A. Miron - Moruțan, V. Achim, J. Rodriguez, N. Mușat - M. Roman, Golubovici, Golofca
Rezerve: Pap, Ungurușan, Acsinte, Dumitraș, Chitoșcă, Oaidă, Axente

Chiajna: Caparco - Bărboianu, Albu, A. Marc, N. Fota - Bucșa, Prepeliță - Bawab, M. Cristescu, Grădinaru - Batin
Rezerve: Vitkauskas, R. Deaconu, Patache, Pena, Nivaldo, Bumba, Enza Yamissi

***

Etapa 10 din play-out

Sepsi - ACS Poli Timișoara 3-0 (DETALII AICI)
Juventus București - Dinamo 0-2 (DETALII AICI)

Mâine
Gaz Metan - FC Voluntari

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.