Tenis

Scandal în tenisul feminin! O jucătoare acuză că este victima rasismului: "Niciodată nu primesc același tratament ca altele pentru că sunt neagră! Mi se zice «nigger»"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 mai 2018

Născută în Canada, Fracoise Abanda, 21 de ani, locul 128 WTA, a avut o reacție dură și a acuzat că este victimă a rasismului.

Născută în Montreal, din părinți camerunezi, Abanda spune că are de suferit din cauza culorii pielii și că nu este promovată suficient, deși este jucătoarea cel mai bine cotată a Canadei.

"Niciodată nu primesc același tratament ca altele pentru că sunt neagră. Acesta este adevărul. Simt că dacă ești negru nu ai expunerea pe care o merită un jucător de pe locul 120. Nu vreau expunerea jucătoarei de pe locul 1 sau a altora care au realizat mai multe. Spun doar că există un minimum, pe care nu-l primesc niciodată.

Este o problemă de rasă, de superioritate și inferioritate. Sunt dezamăgită că există. Iubesc Montrealul, dar din nefericire, pentru că pielea mea e neagră sunt numită africană și, urăsc acest cuvânt, «nigger»", a declarat Abanda într-o conferință de presă, potrivit CBC.

Mai mult, Abanda s-a declarat dezamăgită că Federația de Tenis din Canada a făcut un video de promovare, cu toate jucătoarele, dar ea nu a fost inclusă.

"Trebuie să câștig două Grand Slam-uri ca să fiu inclusă în acel video? Nu. Nu este normal. V-am dat doar câteva exemple. Dar sunt sute în capul meu. Vorbesc pentru a inspira o schimbare în mentalitate și pentru a schimba o problemă care este foarte adâncă. Vorbesc din propria experiență și spun adevărul", a adăugat Abanda.

10 meciuria jucat Francoise Abanda pentru echipa de Fed Cup a Canadei, pentru care a debutat în 2015

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.