Liga 1

O altfel de luptă la titlu! Cine ar fi fost campioană detașată, dacă ștergem golurile marcate de străini în Liga 1

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 19 mai 2018

Gazeta a scos din calcule golurile marcate de jucătorii din străinătate: Steaua termina sezonul regulat cu 11 puncte peste CFR, în timp ce în play-off, trupa lui Dan Petrescu ar fi avut un singur succes.

În Spania, Marca a alcătuit o ierarhie inedită în LaLiga. A şters toate golurile înscrise de fotbaliștii străini, iar concluzia a fost una surprinzătoare: Valencia ar fi fost campioană cu 4 etape înainte de final!

Gazeta a preluat ideea cotidianului iberic şi a realizat acelaşi joc în actuala ediție de Liga 1. A eliminat toate reuşitele ce aparţin jucătorilor de altă naţionalitate decât cea română.

Faţă de ceea ce s-a întâmplat în sezonul regulat, cea mai mare diferenţă s-ar produce chiar între cele două rivale în lupta pentru titlul de campioană. CFR ar fi acumulat cu 18 puncte mai puţin, în timp ce şi FCSB ar fi avut mai puţine, însă numai cu 3.

Astfel că roş-albaştrii ar fi câştigat primele 26 de etape, cu un avans de 11 puncte faţă de gruparea din Gruia.


Şi în play-off lucrurile ar fi stat la fel. FCSB ar fi fost cu 3 puncte peste CFR, însă în spatele Viitorului, care faţă de prima parte a sezonului l-a pierdut pe Eric, brazilianul care înscrisese multe goluri decisive între august şi decembrie 2017.

Chiar şi aşa, Steaua, datorită avansului de la finalul campionatului regulat, ar fi fost acum, cu o etapă înainte de final, campioană matematic: ar fi avut 3 puncte avans peste Viitorul, 40 versus 37, dar şi avantajul lipsei de rotunjire la intrarea în play-off.

 

14 străini au fost în lotul CFR-ului în actualul sezon: Arlauskis, Duka, Vinicius, Boli, Gilvan, Camora, Moutinho, Culio, Djokovici, Omrani, Nouvier, Urko Vera, Balde, Bokila

7 străini au fost în lotul FCSB-ului în actualul sezon: Planici, Artur Jorge, Momcilovici, De Amorim, Junior Morais, Teixeira şi Gnohere

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.