Tenis

SIMONA HALEP - MARIA SHARAPOVA // Cea mai aprigă rivalitate a Simonei Halep, punct cu punct » De ce semifinala cu Maria Sharapova va fi o încleștare incredibilă

FOTO: Reuters

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 19 mai 2018

Simona Halep, liderul din clasamentul WTA, e din nou "on fire". Jucătoarea noastră s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma după ce a pierdut doar 5 game-uri toată săptămâna.

În penultimul act, Simona se revede cu marele "coșmar" Maria Sharapova, jucătoarea care a învins-o pe Halep de nu mai puțin de șapte ori. 

  • Simona Halep - Maria Sharapova, cea de-a doua semifinală de la Roma, va începe azi, în jurul orei 18:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2.

Va fi însă abia a treia confruntare dintre cele două după ce Sharapova a revenit în circuit după suspendarea primită pentru dopaj. Ultimul meci a fost câștigat într-o manieră entuziasmantă de Simona Halep, 6-2, 6-2 în optimile de la Beijing de anul trecut. 

În ziua semifinalei de la Roma, GSP.ro rememorează cele 8 confruntări directe dintre Maria Sharapova și Simona Halep. Deși majoritatea meciurilor dintre cele două au fost extrem de echilibrate, rusoaica a avut mai mereu câștig de cauză, provocându-i Simonei câteva înfrângeri extrem de dureroase

1. Tur 2 Indian Wells 2012: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4

Prima confruntare dintre cele două a avut loc în însoritul deșert californian, acum 6 ani. Halep avea doar 21 de ani și nu bifase vreun rezultat notabil până în acel moment. Sharapova a obținut o victorie "de serviciu", Halep fiind copeșită de forța pe care o avea Sharapova la acel moment.

2. Tur 1 Beijing 2012: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

În același an, în luna octombrie, cele două se revedeau la Beijing. De data aceasta, Simona i-a pus mai multe probleme Sharapovei, care a avut nevoie de două seturi cu prelungiri pentru a trece de româncă. A fost 7-5, 7-5 pentru jucătoarea din Rusia. Halep a evoluat însă extrem de convingător. A condus cu 5-4 în primul set, pierdut însă cu 5-7 și i-a dat mari bătăi de cap și în setul secund.

3. Finală Madrid 2014: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

Halep și Sharapova se revedeau doi ani mai târziu, pentru prima oară pe zgură, în finala de la Madrid. Românca a început entuziasmant meciul la turneul ei favorit și a distrus-o pe Sharapova în primul set, 6-1. Din păcate, Simona nu a mai putut menține același ritm și în următoarele seturi. Sharapova și-a adjudecat trofeul după ce a luat următoarele două manșe la 2 și la 3.

4. Finală Roland Garros 2014, Maria Sharapvoa - Simona Halep 6-4, 6-7 (5), 6-4

La mai puțin de o lună după înfrângerea de la Madrid, Simona a avut din nou șansa revanșei cu Sharapova. Tot pe zgură, la Roland Garros, în prima finală de Mare Șlem a carierei!

Halep făcuse un turneu incredibil, însă nici de data aceasta nu a putut trece de marea sa rivală. Rusoaica a câștigat un prim set extrem de echilibrat, 6-4, dar Simona a revenit superb și s-a impus la tie-break în setul secund. Decisivul a fost unul pe muchie de cuțit, adjudecat de Sharapova la 4. Victoria rusoaicei a fost facilitată și de arbitrul Kader Nouni, care a greșit în favoarea Sharapovei într-un moment decisiv.

5. cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6, 6-4, 6-4

Halep și Sharapova s-au mai întâlnit o dată în 2014, într-un alt "thriller" decis în trei seturi. Confruntarea a avut loc de această dată pe hard, la Cincinnati. Halep a jucat entuziasmant, a condus cu set și 2-0, dar Sharapova a trimis meciul în decisiv. Acolo, Halep a condus încă o dată cu 2-0, însă rusoaica a revenit uluitor și i-a spulberat încă o dată visul Simonei.

6. Grupe Turneul Campioanelor 2015, Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-4

Deși mulți o vedeau pe Simona Halep favorită în meciul de la Singapore, Sharapova i-a predat jucătoarei noastre o lecție de tenis! Maria a jucat agresiv, a dictat în permanență ritmul punctelor și a "sufocat-o" pe Halep, care nu a găsit răspuns la jocul Sharapovei.

7. Tur 1 US Open 2017, Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 4-6, 6-3

Primul meci după ce Sharapova și-a ispășit suspendarea pentru dopaj. Halep, favorită 2 la US Open, primea o veste șoc după tragerea la sorți: sorții deciseseră ca Simona să evolueze în turul inaugural în fața Mariei Sharapova.

Simona nu a cedat, așa cum s-a întâmplat, poate, în alte meciuri din trecut, ci a fost pur și simplu copleșită de jocul incredibil al rusoaicei, care a arătat pentru prima oară de la revenirea în circuit de ce a câștigat cinci turnee de Mare Șlem și a fost pentru atât timp numărul unu în clasamentul WTA.

8. Optimi Beijing 2017, Simona Halep - Maria Sharapova 6-2, 6-2

Prima victorie a Simonei avea să vină însă o lună mai târziu, la Beijing, chiar la turneul la care Simona a devenit pentru prima oară lider mondial.

Halep, 26 de ani, a jucat perfect în acest meci, reușind să fie agresivă în fiecare punct și să controleze schimburile. Simona a jucat extrem de sigur, a servit foarte bine și a profitat de fiecare greșeală făcută de Sharapova.

2-0este scorul pentru Maria Sharapova contra Simonei Halep pe zgură, ambele meciuri fiind finale, la Madrid și la Roland Garros

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.