Liga 1

CFR CLUJ CAMPIOANĂ // Dan Petrescu a dat recital după un nou titlu ca antrenor: "Dacă jucam ca Barcelona, ne băteam cu Dinamo pentru locul 8" » Îi atacă pe contestatari

+2 Foto
FOTO: Captură TV Telekom Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 mai 2018

CFR Cluj este noua campioană a României. "Feroviarii" s-au impus la limită, 1-0 cu Viitorul, și au cucerit al patrulea titlu din istorie. FCSB a învins-o pe Astra, tot 1-0, însă rezultatul nu i-a ajutat cu nimic pe roș-albaștri. 

"Sincer, nu mă așteptam să câștig titlul în acest sezon. Ne-a fost frică să nu pierdem pe final. Jucătorii au fost extraordinari în sezonul regulat, am mai făcut egaluri în play-off, dar să nu uităm că în 2018 suntem neînvinși. Mă voi bucura peste 2-3 zile, acum nu pot. Mi-a fost foarte frică de acest meci. Am pregătit meciul să jucăm cu un presing avansat, dar Viitorul ne-a dejucat. Nu știu cum a înscris Djokovici cu capul, el nu dă bine niciodată cu capul. Antrenez o echipă cu un spirit extraordinar, un spirit mai bun decât cel care a fost la Unirea Urziceni. 

Când am venit la CFR Cluj, am semnat pe doi ani și am zis că în primul an doar vom încerca să luăm titlul. Ne-a ieșit din prima și sunt foarte fericit. Momentul cel mai greu a fost când am făcut egal cu Astra acasă. Am mers să jucăm un meci enorm de greu la Viitorul, am jucat foarte bine și am câștigat. 

O să am o discuție cu jucătorii, vrem să ajungem cât mai sus. E greu să ajungem în grupele Champions League, dar măcar în grupele Europa League să ajungem. Voi încerca să reușim asta. Mi-a fost criticat stilul de joc, dar să nu uităm că am făcut 8 puncte cu Unirea Urziceni în Champions League. Așa voi face și la CFR Cluj, nu-mi va fi frică de nicio echipă. 

A fost un play-off foarte obositor. Nu trebuie să faci un campionat bun ca să iei titlul, ci trebuie să faci un play-off bun ca să triumfi. Nu e ușor să obții 5 victorii și 5 egaluri în play-off. Am fost criticați tot sezonul și sunt sigur că s-ar fi întâmplat la fel dacă azi nu câștigam. Acceptăm critica, dar să fie una pozitivă, nu una agresivă. M-au dezamagit foști antrenori, antrenori, oameni de fotbal care în fotbal n-au realizat nimic și au început să-și dea cu părerea despre mine.

FCSB s-a împotmolit la Iași, apoi toți de acolo au tăcut! Trebuie s-o spunem: «Respect, Iași»! Trebuie să fim inteligenți și să spunem că-i respectăm, chiar dacă și cu noi au jucat extraordinar, s-au aruncat pe jos, probabil au avut vreo primă. 

Scopul meu a fost să iau campionatul. Dacă jucam ca Barcelona, probabil eram pe locul 8 și mă băteam cu Dinamo în play-out. 

Eu vreau să rămân, mai am contract", a spus Petrescu, la TV Digi Sport.

"I-am motivat pe jucători cu un filmuleț cu familiile lor. La toate echipele la care am fost am încercat să-mi motivez jucătorii cu filmulețe motivaționale" Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

CLASAMENT FINAL PLAY-OFF!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.