CM 2018

Căpitanii celor trei adversare ale naționalei statului Peru la Cupa Mondială cer clemență pentru Guerrero: ”Vrem ca acesta să fie lăsat la turneul final, alături de coechipierii săi”

Foto: Reuters

Articol de Alexandru Pavel  —  miercuri, 23 mai 2018

Căpitanii a trei echipe naționale participante la Campionatul Mondial din Rusia au înaintat o scrisoare către FIFA, în care solicită ca atacantul peruvian Paolo Guerrero să fie lăsat să participe la turneul final.

Sud-americanul în vârstă de 34 de ani a primit în toamna anului trecut o suspendare de un an după ce a fost depistat pozitiv cu benzoilecgonină, un metabolit al cocainei, în cadrul unui control antidoping efectuat la 5 octombrie, la un meci al naționalei statului Peru contra Argentinei.

Peru, care a fost ultima echipă calificată la Cupa Mondială, după ce a învins într-un baraj pe Noua Zeelandă în dublă manșă, cu scorul de 2-0 la general, face parte din grupa C, alături de Franța, Danemarca și Australia.

Căpitanii celor trei adversare din faza grupelor ale selecționatei din Peru și-au exprimat susținerea pentru Guerrero, care a strâns 86 de convocări și 32 de goluri pentru sud-americani. Astfel, Hugo Lloris, Simon Kjaer și Mile Jedinak cer ca atacantului lui Flamengo să-i fie anulată pedeapsa primită de la forul mondial.

”Ne îndreptăm atenția către oficialii FIFA și cu amabilitate cerem clemență din partea acestora pentru a întrerupe suspendarea lui Paolo Guerrero pe timpul Cupei Mondiale. Credem în dreptate și, având în vedere circumstanțele acestei situații, vrem ca Paolo, despre care știm că nu a trișat, să fie lăsat alături de coechipierii săi la turneul final din Rusia”, se arată în scrisoarea întaintată de cei trei jucători.

Peru a mai evoluat la CM în 1930 (Uruguay), 1970 (Mexic), 1978 (Argentina) și 1982 (Spania). Pentru Guerrero, participarea la turneul final din Rusia reprezenta ultima șansă de a-și reprezenta naționala la o Cupă Mondială. Ajuns la 34 de ani, atacantul s-a făcut remarcat în Bundesliga, petrecând 10 ani la Bayern Munchen și Hamburg.

Surse: theguardian.comstuff.co.nz

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.