Handbal

Final incredibil de campionat în Ungaria: titlul la handbal feminin decis la golaveraj, pentru un singur gol diferență!

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 23 mai 2018

Gyor Audi ETO a câștigat un nou titlu de campioană în Ungaria, dar după o luptă incredibilă cu Ferencvaros Budapesta, marea rivală din Capitală. Campioana Europei, Gyor, a învins în ultima etapă la 25 de goluri, în timp ce rivala din Budapesta a bătut ”doar” la 18!

Campioana Europei și FTC Budapesta aveau același număr de puncte după 25 de etape, fiecare cu 24 de succese și o înfrângere, aceasta venită chiar pe terenul contracandidatei. Cum primul criteriu de departajare în Ungaria este golaverajul general, cele două formații au jucat totul în ultima etapă!

FTC Budapesta avea 6 goluri avans în fața Gyorului, înainte de ultimele partide, dar și un meci relativ mai greu, cu Vac, acasă. De partea cealaltă, Gyor primea în arena sa pe codașa Bekescsaba!

S-a jucat tare până în ultimele secunde! Gyor a câștigat cu 25 de goluri diferență, 39-14 (!), în timp ce Ferencvaros a reușit ”doar” un 42-24! Golaverajul celor două echipe a arătat la final astfel: 860-568, plus 292 Gyor, față de 878-587, plus 291 FTC.

A fost ultimul meci pe banca tehnică a Gyorului a lui Ambros Martin, selecționerul României, care după 6 sezoane în Ungaria, a părăsit Gyor pentru Rostov Don.

Ambros Martin a reușit în tot acest timp să câștige de patru ori Liga Campionilor și de 5 ori campionatul. În acest sezon a reușit tripla: campionat, cupa Ungariei și Liga Campionilor.

14 titluriare acum în palmares Gyor, cu unul mai puțin decât Vasas Budapesta, și cu două mai mult decît Ferencvaros

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.