Stranieri

Răzvan Lucescu a transferat un jucător suspendat pentru dopaj » Încă nu se poate antrena și are legătură directă cu "Il Luce"

Foto: Alex Nicodim

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 24 mai 2018

Darijo Srna, fostul căpitan al naționalei Croației, l-a avut 12 ani antrenor pe Luce la Șahtior. Prins pozitiv la un steroid anabolizant, a fost exclus din fotbal 17 luni.

Pentru Mircea Lucescu, Darijo Srna a fost cel mai important jucător. Nu cel mai bun, dar cel în care a avut încredere absolută, căpitanul și liderul lui Șahtior. Și croatul l-a răsplătit întotdeauna, dedicându-se total echipei. El a fost unicul care a rezistat 12 ani alături de Luce. A rămas 15 ani la portocalii, părăsind însă Ucraina cum nu se aștepta nimeni. După un scandal de dopaj.

Se va putea antrena din 22 iunie

Pe 22 martie 2017, a fost depistat pozitiv în afara competiției: luase dehidroepiandrosteron, un steroid anabolizant. A fost suspendat 17 luni, sancțiunea expirând pe 22 august. Atunci va putea juca. Va avea dreptul să se antreneze din 22 iunie.

La 36 de ani, fundașul dreapta nu s-a retras. Și nici nu o face. A refuzat să renunțe la fotbal suspendat pentru dopaj.

De la Mircea, a trecut la Răzvan Lucescu. Srna s-a înțeles cu PAOK Salonic pentru un contract pe un an, cu opțiune pentru încă un sezon suplimentar. 

134 de selecții are Darijo Srna la naționala Croației (2002-2016), pentru care a marcat 22 de goluri

536 de meciuri a jucat Srna la Șahtior (2003-2017); fundașul dreapta a înscris 49 de goluri la "mineri"

27 de trofee a cucerit croatul la Șahtior (inclusiv 10 titluri); cel mai important a fost Cupa UEFA, în 2009

"Nu am vrut să-mi închei cariera la tribunal. Pentru familia mea, pentru fani, voi mai juca fotbal un an" Darijo Srna, apărător PAOK

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.