Liga Campionilor

Au întrerupt Ramadanul pentru duelul cu Real Madrid: "Salah și Mane nu vor fi afectați"

Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 25 mai 2018

Salah și Mané respectă strict tradiția musulmană, însă au decis să ia o pauză de trei zile pentru a pregăti finala. Fizioterapeutul lui Liverpool asigură că vor fi în formă maximă.

Cel mai prolific atac din Ligă nu va avea de suferit sâmbătă, în finala de la Kiev, deși existau temeri că Mohamed Salah și Sadio Mané nu vor fi în cea mai bună formă fizică împotriva lui Real Madrid din cauza Ramadanului.

Practicanți musulmani, egipteanul și senegalezul respectă strict tradiția religioasă și de pe 15 mai până pe 14 iunie, a noua lună a calendarului islamic, nu mănâncă, nici nu beau de la răsăritul până la apusul soarelui. Pentru sportivi există derogări în cazul participării la competiții internaționale, astfel că lunetiștii "cormoranilor" au decis să întrerupă postul trei zile.

Performanțe afectate cu 20 de procente

Experții în domeniu au arătat că în această perioadă performanțele sportivilor se reduc cu 20 de procente din cauza reținerii de la alimentație și hidratare. "După cum l-am văzut la antrenamente, Mo se pregătește la 20 la sută din capacitate pentru a se feri de accidentări. Dacă trebuie să țină post, singurul lucru pe care-l pot face este să mănânc și să beau și pentru el", a glumit colegul său, Alberto Moreno.

"În stagiul de la Marbella, au respectat Ramadanul, dar joi, vineri și în ziua finalei vor avea regim normal, deci nu vor fi afectați", a dezvăluit preparatorul fizic Rubén Pons.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.