Campionate

Manchester United, aproape de aducerea unui internaţional brazilian » Mutarea s-ar putea realiza înaintea Campionatului Mondial

Fred, stânga Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru Stănilă  —  vineri, 25 mai 2018

Fred (25 de ani), mijlocaşul central de la Şahtior Doneţk, ar putea face pasul către Premier League, la Manchester United, în această vară, cele două părţi aflându-se în discuţii avansate pentru transferul brazilianului, anunţă The Guardian.

Potrivit sursei citate, principala ţintă de transferuri a lui Jose Mourinho pentru acest post era reprezentată de sârbul lui Sergej Milinkovic-Savic, jucătorul lui Lazio, însă oficialii biancocelestilor ar fi solicitat o sumă prea ridicată - 100 de milioane de euro, astfel că United s-a reorientat către internaţionalul brazilian Fred, care ar putea ajunge pe "Old Trafford" pentru doar 50 de milioane de euro.

Având în vedere că Michael Carrick s-a retras din activitate la finalul acestui sezon, iar Marouane Fellaini nu şi-a prelungit încă înţelegerea scadentă în această vară, "diavolii" vor trebui să investească serios pentru aducerea unui mijlocaş central, iar Fred, internaţional brazilian care a fost convocat de selecţionerul Tite pentru Campionatul Mondial din Rusia, este văzut drept soluţia ideală în raport calitate-preţ.

După ce s-a format în ţara natală, la Internacional Porto Alegre, Fred a fost adus sub comanda lui Mircea Lucescu la Şahtior, în 2013, pentru 15 milioane de euro. Alături de formaţia ucraineană, sud-americanul a obţinut două titluri de campion, o Cupă a Ucrainei şi două Supercupe. În acest sezon, mijlocaşul a fost folosit în 37 de partide, reuşind 4 goluri şi 7 pase decisive.

155
a strâns Fred la Şahtior în cele 5 sezoane petrecute în Ucraina, unde a strâns 15 goluri şi tot atâtea pase decisive

2023
este anul expirării contractului actual dintre brazilian şi Şahtior

Surse: theguardian.comskysports.com (1), skysports.com (2)

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.