Liga Campionilor

EXCLUSIV Ai greșit mâna, băiatul meu! :) » Fosta mare judoka Alina Dumitru a analizat pentru GSP.ro intrarea lui Ramos: "Putea fi și mai rău"

Articol de Marius Mărgărit  —  duminică, 27 mai 2018

Fosta campioană olimpică a României la judo, Alina Dumitru (35 de ani), n-a văzut finala Ligii Campionilor, Real Madrid - Liverpool 3-1, însă GSP.ro i-a pus la dispoziție faza în care Ramos l-a făcut KO pe egipteanul Salah. 

Sportiva a confirmat că "Ceea ce a făcut Ramos aduce cu un procedeu din judo numit osoto-makikomi, numai că el n-ar fi avut voie nici în judo să execute procedeul așa, ci pe mâna cealaltă a lui Salah. Ramos a rulat corect, dar ce a făcut el e interzis și în judo și se lasă cu descalificare. Dacă făcea procedeul pe mâna stângă a lui Salah și se răsucea, Salah ar fi căzut pe spate și n-ar fi fost nicio problemă. Așa cum a făcut Ramos, l-a prins rău pe Salah și acesta a căzut pe burtă.


Un "osoto-makikomi" executat ca la carte

Putea să iasă mult mai rău și să-i fractureze mâna. De cele mai multe ori așa se întâmplă în astfel de situații chiar și pe tatami. Se lasă cu dislocarea umărului. Nu știu dacă Ramos are cunoștințe de judo, dar din ce am văzut seamănă cu acest procedeu din judo, dar a fost făcut incorect".

VIDEO cu faza accidentării lui Salah 

Citește și:  Primul diagnostic pentru Salah » Ministrul Sportului din Egipt a făcut marele anunț

Citește și: A fost sau nu cu intenție? Un fost fundaș al naționalei României a dat verdictul în cazul Ramos - Mo Salah: "Vă garantez". Intră și tu în dezbatere!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.