Tenis

ROLAND GARROS // Surpriză de proporții pe tabloul masculin de la Paris » Campionul din 2015 a fost eliminat după un meci spectaculos de 5 seturi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 28 May 2018

Stan Wawrinka, campion la Roland Garros în 2015 și finalistul ediției de anul trecut, a fost eliminat în runda inaugurală a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. 

Elvețianul, ajuns pe locul 30 în clasament după ce o accidentare la genunchi l-a ținut multe luni în afara terenului, a fost eliminat de ibericul Guillermo Garcia- Lopez, care s-a impus după un meci incredibil de 5 seturi, scor 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 6-3, după 3 ore și 34 de minute de joc. 

Wawrinka a avut un start de meci dificl și a acuzat probleme la genunchiul stâng, cel care i-a cauzat atâtea probleme în ultimele luni. Garcia-Lopez  s-a impus în primul set cu 6-2, dar campionul din 2015 a jucat perfect în următoarele 2 seturi, pe care și l-e adjudecat la 3, respectiv 4. 

Meciul părea că se îndreaptă spre o victorie a elvețianului, care a condus în setul 4 cu 3-2 și break. Totuși, spaniolul de 34 de ani a restabilit echilibrul, câștigând ulterior setul 4 în tie-break. 

În decisiv, Wawrinka a cedat inițiativa, iar Garcia-Lopez a dictat în permanență ritmul punctelor. Ibericul a câștigat decisivul cu 6-3 și s-a calificat în turul secund, unde va evolua împotriva rusului Karen Khachanov. 

După această înfrângere, Wawrinka va ieși din TOP 250 din cauza faptului că va pierde toate puntele acumulate anul trecut, când a disputat finala, pierdută în fața lui Rafael Nadal. 

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.