Tenis

Simona Halep - Taylor Townsend // FOTO Liderul WTA face un meci perfect și se califică în turul 3 la Roland Garros » Își cunoaște deja adversara

+16 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Raed Krishan (foto)  —  Thursday, 31 May 2018

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Taylor Townsend, scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul 3 al turneului de la Roland Garros. O va întâlni pe Andrea Petkovic (30 de ani, 107 WTA), care a trecut de Bettanie Mattek Sands, scor 6-0, 7-6.

Liderul WTA a învățat din experiența primului meci, când a pierdut primele 5 game-uri. Astăzi, Simona a intrat mult mai concentrată pe teren și s-a distanțat rapid la 4-0. Lovitura de backhand a funcționat la cei mai înalți parametri, forțând-o pe Townsend să comită o mulțime de erori. Primul set s-a încheiat după doar 37 de minute, scor 6-3.

Actul secund a început cu un iureș al liderului mondial. Simona a început și mai agresiv, a făcut o mulțime de puncte cu lovitura de forehand în cross și s-a calificat în turul 3, unde o așteaptă Andrea Petkovic.

Adversară cunoscută

Simona Halep și Andrea Petkovic s-au întâlnit de 7 ori în carieră, românca impunându-se în 6 rânduri. Singura înfrângere a venit pe zgură, în finala de la Nurenberg din 2014, scor 3-6, 3-6.

Cele două s-au mai întâlnit la Roland Garros, tot în 2014, în semifinale. Simona a învins în două seturi, 6-2, 7-6, calificându-se în finală, unde a pierdut în fața Mariei Sharapova. Cea mai bună poziție ocupată de Petkovic în carieră a fost 9, în luna octombrie 2011.

6,733,721 de dolaria câștigat Petkovic în carieră

Desfășurarea meciului dintre Simona Halep - Taylor Townsend 6-3, 6-1

6-1, Game, set și MECI Halep! Simona servește impecabil și tranșează meciul cu un backhand superb în cross!
5-1, Break Halep:
Simona câștigă încă un game disputat, cu schimburi lungi.
4-1, Game Halep:
Simona își consolidează break-ul, într-un game al loviturilor spectaculoase. Românca reușește al 2-lea as din acest meci, apoi un backhand splendid din săritură.
3-1, Break Halep:
Cel mai lung game al partidei este adjudecat de Simona. Românca a fructificat a 4-a minge de break avută, după încă o eroare neforțată a lui Townsend.
2-1, Game Halep:
Liderul WTA are un plus de agresivitate în acest game. Ajutată și de primul serviciu, Simona reușește 3 lovituri direct câștigătoare, punctul "furat" de Townsend venind după o greșeală pozitivă a româncei, o tentativă de forehand în cross din preajma fileului. 
1-1, Game Townsend:
Taylor apelează din nou la "scurte" și câștigă două puncte importante. Serviciul de la minge de game intră excelent, în colțul careului de serviciu. 
1-0, Game Halep: Simona începe excelent. Servește sigur, controlează schimburile și închide game-ul la 30. Halep ajunge la 11 lovituri câștigătoare, față de doar 6 ale adversarei. 

A început setul secund!

6-3, Break și set Halep: Townsend cedează sub agresiunea continuă a Simonei și face prima dublă greșeală a înfruntării. Halep închide setul cu un forehand în cross.
5-3, Break Townsend:
Taylor preia inițiativa în game și își creează o minge de break după o scurtă impecabilă. Simona o anulează după o serie de 3 forehand-uri puternice. Două greșeli neforțate ale liderului WTA duc la primul break pentru adversară.
5-2, Game Townsend:
Americanca salvează 3 mingi de set ale lui Halep, revine de la 0-40 și își face serviciul. Halep a lovit din nou mult prea pasiv și s-a lăsat dominată de americancă. În scurt timp, Simona va servi pentru a închide manșa inaugurală a disputei de pe Philippe Chatrier
5-1, Game Halep: Încă un game solid reușit de Halep pe propriul serviciu, care se distanțează la 5-1 în primul set. Simona lovește lung, plasat, stil care o incomodează vizibil pe Townsend
4-1, Game Townsend: Americanca își face pentru prima oară serviciul în acest set, la capătul unui game în care Simona a fost mult prea pasivă
4-0, Game Halep: După doar 13 minute de joc, Simona conduce cu 4-0. Jucătoarea noastră a lovit extrem de agresiv în acest game, a plimbat-o pe Townsend pe tot terenul și și-a făcut serviciul fără emoții
3-0, Break Halep: Simona Halep confirmă începutul bun de meci și realizează un nou break. Townsend a condus cu 40-0, dar liderul mondial a revenit superb și s-a impus pentru a doua oară în meci pe serviciul americancei
2-0, Game Halep: Simona își face serviciul fără probleme, încheie game-ul cu un backhand superb și își consolidează avantajul
1-0, Break Halep: Start excelent de meci pentru jucătoarea noastră, care realizează break-ul în game-ul inaugural. Townsend a comis câteva erori neforțate, iar Simona a forțat în permanență

Începe meciul! Taylor Townsend va servi prima

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.