Liga 1

Iancu: „E grav dacă Lupescu nu înţelege că greşeşte”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marți, 19 februarie 2008

Preşedintele grupării Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că apariţia directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, într-o reclamă la o casă de pariuri echivalează cu promovarea tutunului sau a băuturilor alcoolice de către un profesor.

"Este grav, foarte grav, dacă nu înţelege că poziţia sa este greşită. Este foarte, foarte grav. E ca un profesor care face reclamă la tutun, la băutură, la Johnny Walker. E acelaşi lucru, dacă nu mult mai grav", a spus Iancu.

Întrebat de ce crede că Lupescu nu vrea să renunţe la delegarea arbitrilor în ciuda solicitării majorităţii cluburilor din Liga I, Iancu spune că în spate este o altă miză. "Nu ştiu de ce nu vrea să renunţe. Exact acum, când majoritatea preşedinţilor de cluburi îşi doresc curăţenie, e ceva de neînţeles. E altă miză. Asta m-a făcut pe mine să fac o astfel de analiză. E altceva, se întâmplă ceva, acolo în spate. Şi noi nu vedem", a declarat oficialul timişorean.

Preşedintele grupării timişorene afirmă că îl va aştepta pe Lupescu să facă primul pas în justiţie după care va fi nevoit să pronunţe şi nume odată cu acuzele sale. "Dacă el mă va chema într-o instanţă civilă sau sportivă, eu am să vin şi am să spun aceleaşi cuvinte, pe care le voi repeta de altfel întotdeauna. Deocamdată eu am suspiciuni, am dreptul să nu folosesc nume. Sunt analize ale mele în urma a ceea ce văd. Eu nu am folosit numele lui, dar faptul că s-a simţit vizat poate fi o dovadă împotriva lui. Eu am făcut o supoziţie, nu am dat nume, am spus că nu sunt detectiv. Nu mi-am permis încă să folosesc nume. Repet, încă. La un moment dat, dacă voi fi nevoit voi da şi nume. Îl las pe el să facă primul pas şi vom mai vedea", a mai spus Iancu.

Marian Iancu l-a acuzat, luni seară, pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, că ar fi implicat în mafia pariurilor, dat fiind faptul că face reclamă pentru o casă de pariuri.

"Eu ştiu pe cineva mare din federaţie care face reclamă la pariuri sportive. Eu ştiu că există o mafie a pariurilor sportive, eu ştiu că mafia pariurilor sportive are întotdeauna ca ţintă un federal, un om mare din federaţie, un om mare din arbitraj, care poate să influenţeze un rezultat sau două, care să facă să se acumuleze mai multe profituri din aceste pariuri sportive în dreptul agenţiilor sportive. După care să caute un vehicul prin care să-l răsplătească pe acest om. Acum, jurnaliştii, procurorii trebuie meargă pe această pisă să vadă că mafia pariurilor sportive a punctat în Federaţia Română de Fotbal. Pentru asta, el, ei, câţi or fi, nu vor să piardă acestă pârghie (n.r. - delegarea arbitrilor). Nu am date pentru că eu nu fac anchetă, fac doar analize. (...) Un singur meci sau două meciuri dintr-o etapă dacă le influenţezi câţi bani poţi să iei şi cum poţi să iei banii? Ieşi în faţă şi faci o reclamă. Eşti plătit pentru reclamă, probabil, sau e plătit altcineva. Acesta-i întregul mecanism. Dacă nu este adevărat acest mecanism, atunci Lupescu ar trebui să fugă de aceste obligaţii (n.r. - delegarea arbitrilor), de această răspundere majoră. S-a stabilit vreo sancţiune pentru Lupescu dacă face delegări proaste?", a declarat Iancu, în cadrul emisiunii Fanatik Show de la Telesport.

În replică, Lupescu a anunţat, marţi, că va înainta un memoriu la Comisia de Disciplină împotriva lui Marian Iancu, precizând că probabil îl va da şi în judecată după ce acesta l-a acuzat de implicare în mafia pariurilor.

"Domnul Iancu trebuie să demonstreze în justiţie că sunt implicat în aşa ceva. Pentru că probabil o să-l acţionez în justiţie, mă mai gândesc la treaba asta. Oricum, o să-l dau şi la Comisia de Disciplină, pentru că este a doua oară când vine cu acuze nefondate şi jigniri la adresa mea", a spus oficialul federaţiei pentru MEDIAFAX.

Între federaţie şi cluburile din Liga I s-a declanşat un diferend după ce FRF a refuzat să schimbe modalitatea de delegare a arbitrilor. LPF a trimis, luni, la FRF, o adresă prin care solicită aplicarea dorinţei a 14 cluburi din Liga I privind trecerea la sistemul de delegare a arbitrilor prin tragere la sorţi. În primele 19 etape ale Ligii I, delegările au fost făcute de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, conform unei hotărâri a Comitetului Executiv al federaţiei. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că federaţia se opune modificării sistemului de delegare a arbitrilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.