Tenis

ROLAND GARROS // Serena Williams s-a calificat în optimi la Roland Garros după o victorie categorică! Urmează confruntarea-șoc cu Maria Sharapova + tabloul complet al optimilor

+6 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 02 iunie 2018

Serena Williams continuă forma bună de la ediția din acest an a Roland Garros. Americanca de 36 de ani a legat a treia victorie consecutivă, învingând-o în minimum de seturi pe nemțoaica Julia Goerges, scor 6-3, 6-4, după o oră și 16 minute de joc. 

Serena a făcut 3 meciuri convingătoare până acum la Roland Garros, în ciuda faptului că nu mai jucase pe zgură de doi ani!

Americanca a expediat-o cu multă ușurință pe Julia Gorges, 6-3, 6-4, și va juca în optimi în fața Mariei Sharapova, apriga sa rivală. 

Maria Sharapova, 14 ani fără victorie

Rivalitatea Serena - Sharapova e una explozivă, acestea fiind jucătoarele care au dominat în mare măsură tenisul feminin în acest secol. Serena o conduce pe Sharapova cu 19-2 în raportul meciurilor directe, ultima victorie a Mariei datând din 2004!

De atunci, Serena a câștigat toate cele 18 meciuri jucate împotriva rusoaicei, majoritatea acestora fiind bătălii epice pe marile arene ale lumii. 

Ultimul meci direct s-a jucat în ianuarie 2016, în sferturi la Australian Open, când Serena a câștigat cu 6-4, 6-1. La Roland Garros, Serena Williams și Maria Sharapova s-au întâlnit o singură dată: în finala din 2013, când Serena a câștigat, de asemenea, în două seturi.

Tabloul complet al optimilor

Luni: Simona Halep - Elise Mertens
Luni: Angelique Kerber - Caroline Garcia
Luni: Garbine Muguruza - Lesia Țurenko
Luni: Maria Sharapova - Serena Williams

Duminică: Barbora Strycova - Yulia Putintseva
Duminică: Mihaela Buzărnescu - Madison Keys
Duminică: Anett Kontaveit - Sloane Stephens
Duminică: Daria Kasatkina - Caroline Wozniacki

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.