Liga 4

Anunț categoric al comandantului CSA, Cristian Petrea » Ce se întâmplă cu Steaua Armatei

Lăcătuș, Ion Ion și Aelenei au ratat obiectivul principal din acest sezon, promovarea în L3 Foto: Cristi Preda

Articol de Marius Mărgărit  —  marţi, 05 iunie 2018

Petrea spune "Nu ne oprim: fie vom solicita un loc la Liga a 3-a, fie vom mai sta un an în Liga a 4-a!".

"Suntem triști, după rezultatul meciului cu Academia, pentru ratarea promovării. Dar asta face parte din sport, iar după un eșec oamenii puternici se ridică și merg mai departe. Și noi vom merge mai departe! În niciun caz, proiectul secției de fotbal de la clubul Steaua nu se va opri aici! Am cerut staff-ului tehnic o analiză pentru întregul sezon și vom vedea cum vom proceda", a declarat comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea.

Pentru Steaua există totuși o variantă să promoveze chiar din această toamnă. Conform ROAF, art. 19.20, "cluburile participante în campionatele naționale Liga 1, Liga 2-a și Liga Elitelor pot formula cerere de înscriere a unei echipe direct în Liga a 3-a". "Noi avem echipe la Liga Elitelor și ne vom adresa către FRF pentru obținerea unui loc în Liga a 3-a. Și nu avem de gând să stăm acolo, ci să promovăm! Dar știm că există niște condiții pe care trebuie să le îndeplinim. Ori așa, ori din Liga a 4-a, important e că vom continua".

Doi ani cu juniori

În limita locurilor disponibile, la cererea unui club care are formații la Liga Elitelor, FRF poate acorda un loc în L3. Dar cel puțin două sezoane, respectiva echipă este obligată să folosească permanent pe teren 3 jucători sub 19 ani, 5 sub 21 de ani și doar restul pot fi seniori. O condiție care ar reprezenta un impediment pentru promovare. În lotul de 18, pe care Steaua l-a aliniat la ultimul meci, cu Academia Rapid, doar 6 fotbaliști respectau acest criteriu.

"Nu renunț!"

Directorul tehnic al Stelei, Marius Lăcătuș, a spus la Telekom: "Acum sunt mai hotărât ca niciodată să continui. Nu voi renunța până când această echipă nu va ajunge în Liga 1! Chiar dacă ar veni o ofertă de la un club din primul eșalon".

Cupa pe "Dinamo"

Finala Cupei României faza pe București programează duminică, 10 iunie, un nou derby Academia Rapid - Steaua. Conducerea AMFB intenționează să organizeze meciul, care va începe la ora 20:00, pe stadionul Dinamo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.