Tenis

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER. Diferență colosală față de Australian Open » Detaliul care îi poate aduce Simonei Halep trofeul la Roland Garros

FOTO: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 05 iunie 2018

Simona Halep (1 WTA) se află într-o formă impresionantă și va lupta miercuri pentru un loc în semifinalele de la Roland Garros cu nemțoaica Angelique Kerber (12 WTA). 

  • Duelul Simonei Halep cu Angelique Kerber va avea loc miercuri, la o oră ce va fi stabilită de organizatori în cursul zilei de azi;
  • Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport.

Va fi prima confruntare directă dintre cele două după meciul ireal disputat în semifinalele de la Australian Open, când Simona Halep s-a impus cu 9-7 în decisiv. Halep o conduce cu 5-4 pe Kerber în raportul meciurilor directe, iar singura confruntare pe zgură a fost câștigată de nemțooaică, în meciul din Fed Cup disputat la Cluj în aprilie 2016.

Simona Halep pornește însă cu un avantaj major înaintea meciului cu Angelique Kerber, privilegiu care îi poate facilita chiar câștigarea turneului.

Spre deosebire de Openul Australian, înțesat de meciuri maraton, Simona Halep a petrecut mult mai puțin timp pe teren, astfel că poate aborda odihnită cele 3 potențiale meciuri rămase. 

Simona a pierdut un singur set până acum, în turul inaugural cu Alison Riske. De acolo, și-a spulberat fiecare adversară în minimum de seturi și a mai pierdut doar 12 game-uri. Per total, Halep a stat pe teren doar 4 ore și 36 de minute la ediția din acest de la Paris. 

O diferență colosală față de primele 4 meciuri de la Australian Open. În primele patru runde, cu Destanee Aiava, Eugenie Bouchard, Lauren Davis și Naomi Osaka, Halep a stat pe teren 7 ore și 27 de minute! Trei ore și 47 de minute a durat doar blockbuster-ul din turul III cu Lauren Davis, câștigat de Halep cu 15-13 în decisiv. 

Halep a găsit atunci resurse să treacă de Angelique Kerber și s-a calificat în finală. Epuizată, deshidratată și aproape "descompusă", Simona a pierdut însă finala în fața Carolinei Wozniacki, după un alt meci dramatic de trei seturi. 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.