Liga 1

EXCLUSIV Întâmplare haioasă povestită de Ianis Zicu » Bătaie cu N'Doye în cantonament: "Am dat și eu, a dat și el! Mureșan a început să-l alerge"

FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Răureanu, Victor Vrînceanu  —  marţi, 05 iunie 2018

Fostul fotbalist Ianis Zicu (34 de ani) a acordat un interviu Gazetei Sporturilor, în care a relatat mai multe episoade inedite din carieră.

Printre acestea, Zicu a rememorat cum s-a bătut cu Ousmane N'Doye pe vremea când cei doi evoluau la ASA Târgu Mureș, în perioada 2014-2015. 

- Ianis, cu vreun coleg ai intrat în conflict?
- Păi, cu N'Doye m-am bătut în cantonament.

- Serios? Bătaie, de-a binelea?
- Da, acum doi ani, în timpul unui meci amical. Era o lovitură liberă pe 16 metri, Gabi Mureșan îmi făcea semn să i-o mișc lui, Goga cerea și el mingea și N'Doye făcea semn de la 8 metri să i-o dau lui. I-am așezat-o lui Mureșan, a tras în zid și a ieșit corner. N'Doye mi-a strigat: "O să vezi tu! Voi, românii, vă pasați doar între voi!". A venit pauza și N'Doye n-a mai zis nimic. În minutul 65 m-a schimbat Ciobotariu, pe mine, în minutul 68 l-a scos pe Ousmane. A bătut palma cu primii trei de pe bancă, am întins și eu palma și a început să-mi zică diverse chestii. Eu l-am lovit peste braț, a dat și el, am dat și eu, s-au băgat colegii.

- Și s-a încheiat?
- Între timp, Gabi Mureșan luase roșu și a ajuns la margine. A întrebat ce s-a întâmplat, "Păi a sărit N'Doye la Zicu". L-a alergat Mureșan să-l bată, l-a prins. Sepsi, care era pe teren, și-a scos ghetele și a zis că el nu mai joacă în condițiile alea, să joace N'Doye. Meciul se juca, noi eram 8 contra 11! Ciobi a făcut o ședință după meci, "Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat, să se bată jucătorii la un amical, n-am mai întâlnit în toată cariera!". A fost inspirat că n-a luat decizii pe loc.

- S-a rezolvat, până la urmă?
- I-am zis lui Ciobi că nu am nimic cu N'Doye și n-are rost să stricăm atmosfera. Ousmane a prezentat scuze și s-a trecut peste. I-a luat banderola lui N'Doye și i-a dat-o lui Mureșan. Se întâmplă, s-au întâmplat și la națională, mai sunt palme între jucători. Ousmane a zis că religia nu-i permite așa ceva, dar uite că a făcut-o.

Vezi și: Interviu premium cu Ianis Zicu: "Nu pot colabora cu Petrescu pentru că nu accept înjurături la adresa părinților" + ”M-am retras ca să n-ajung cu proteză”

EXCLUSIV Ce trădare ar fi fost! Ianis Zicu putea ajunge la FCSB: "Becali nu e genul meu" + o forță a Ligii 1 a vrut să-l pună antrenor secund

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.