Liga 4

EXCLUSIV Cât a costat-o pe AMFB organizarea meciului Academia Rapid - CSA Steaua pe Arena Națională! Avem toate cifrele: deficit de peste 10.000 de euro

Articol de Vlad Nedelea  —  miercuri, 06 iunie 2018

Meciul decisiv din play-off-ul Ligii a 4-a, unde Academia Rapid a învins-o pe CSA Steaua, scor 2-0, s-a disputat pe Arena Națională. AMFB a organizat primele două etape în Giulești, alegând doar ca disputa dintre cele două mari rivale să se joace pe cel mai mare stadion al țării. 

Și decizia a fost cât se poate de înțeleaptă. Oricum Asociația Municipală de Fotbal București a pierdut bani după acest ultim meci. Doar 10.106 oameni au fost duminică pe Arena Națională (platitori), iar prețul mediu al unui bilet vândut a fost de 21,5 lei (aproximativ 4,6 euro). 

Ceea ce înseamnă venituri de 46.500 de euro, bani insuficienți pentru a acoperi măcar costurile pentru inchirierea stadionului, fără amenzile care au mai venit după terminarea evenimentului. 

36.700 oamenisuporteri au asistat la meciul retur din sezonul regulat dintre CSA Steaua și Rapid 

Cheltuielile AMFB-ului pentru acest meci 

  • închirierea stadionului: 13.000 de euro
  • servicii de operare: 10.000 de euro
  • firma de pază (460 de agenți): 16.000 de euro 
  • firma de salubrizare: 9000 de euro 
  • Ambulanța + pompieri: 3000 de euro 
  • Plată scaune rupte: 4000 de euro 
  • Alte amenzi: 6000 de euro 

Așadar, AMFB-ului a plătit circa 61000 de euro pentru organizarea meciului de pe Arena Națională și a generat încasări de 46.500 de euro din bilete. Drepturile TV au fost cesionate cu titlu gratuit către Telekom și Digi. "Ne-am dorit ca acest eveniment să aibă o expunere cât mai mare. Să fie văzut de multă lume, să fie o reclamă frumoasă pentru Liga a 4-a", a explicat Claudiu Baboia pentru GSP. 

14.500 €este deficitul aproximativ după calculele GSP. Un raport exact va fi prezentat de AMFB în zilele următoare 

Comparația cu meciul din sezonul regulat 

CSA STEAUA CRITERIU AMFB
36700 SUPORTERI 10.106
Da (Meciul a fost întrerupt în repetate rânduri din cauza incidentelor de la peluze și T2) INCIDENTE  Nu (N-au fost înregistrate probleme)
Bun  GAZON  Prost (S-a disputat un turneu de copii pe o durată de 3 zile)
1100 de euro  AMENZI 10.000 de euro
PLĂTITE DREPTURI TV GRATIS

"Calculele dumneavoastră se apropie foarte mult de cele făcute de noi. Dar sunt unele provizorii. Nu avem o imagine exactă a acestui bilanț. În câteva zile vom cunoaște exact situația. Din păcate timpul a fost scurt și nu am atras sponsori. Noi ne bucurăm că am dus acest meci pe cel mai mare stadion, am făcut toate eforturile să nu se mai repete incidentele din sezonul regulat și cred că ne-a ieșit. Am arătat că un meci de Liga a 4-a poate fi un spectacol frumos pentru spectatorii de pe stadion și telespectatori" Claudiu Baboia, secretar AMFB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.