CM 2018

CAMPIONATUL MONDIAL 2018. Pele, mesaj categoric către naționala Braziliei: "Nu e o echipă! Neymar nu poate câștiga singur"

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 07 iunie 2018

Pele, fostul mare fotbalist brazilian, crede că ”individual, toți jucătorii noștri sunt foarte buni, dar Brazilia nu e o echipă. Și echipele câștigă Mondialul”.

Vorbește Pelé și lumea e atentă. Ce mai spune cel mai mare fotbalist al istoriei? "Perla Neagră" trage alarma acasă, nu mizează pe Seleção la acest turneu final.

"Am mare încredere în calitățile de selecționer ale lui Tite, dar ceva mă îngrijorează la naționala noastră: nu mai sunt decât câteva zile până la debutul competiției, iar noi nu avem nici acum o echipă", afirmă legenda din Três Corações. "Individual, toți jucătorii sunt foarte buni, dar nu suntem o echipă. Și echipele câștigă Mondialul".

Pentru el, Neymar nu e suficient pentru a învinge în Rusia. "E unul dintre cei mai valoroși pe planeta fotbal. Astăzi, are mai multă experiență, e mai matur. Totuși, nu va putea cuceri singur trofeul. Dacă nu va fi susținut, dacă nu va exista un colectiv, nu vom reuși nici acum să recuperăm Cupa Mondială". Pe care Țara Cafelei o așteaptă din 2002. 

10puncte a avut Brazilia în fața locul secund din preliminariile America de Sud: a adunat 41 de puncte, în timp ce Uruguay a avut doar 31

1 singur eșec a suferit Seleção în cele 18 meciuri jucate în calificările pentru CM 2018: 0-2 în Chile, în prima etapă (12 victorii)

41 de goluri a marcat naționala auriverde în campania pentru Rusia, o medie de 2,27 reușite pe meci (a primit doar 11 goluri)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.