Baschet

VIDEO Cleveland Cavaliers vs. Golden State 0-3 » ”Asasinul” KD domină în Cleveland! Golden State e la o victorie de titlu

Articol de Florin Dincă  —  Thursday, 07 June 2018

Golden State Warriors e deja cu o mână pe titlu după ce a câștigat și meciul trei al finalei cu Cleveland Cavaliers, 110-102.

Campioana en titre e prea puternică pentru o echipă care nu poate să-l ajute pe LeBron James, ajuns la 33 de ani. E greu să te lupți aproape de unul singur cu o echipă care te bate de trei într-o săptămână, bazându-se de fiecare dată pe alt jucător. Klay Thompson a rezolvat primul meci în prelungiri, Steph Curry a închis a doua confruntare cu nouă coșuri de trei puncte, iar Kevin Durant a redus la tăcere Quicken Loans Arena.

KD s-a oprit la 43 de puncte, 7 pase decisive și 13 recuperări într-o seară în care Cleveland spera să taie din elanul lui Golden State. Gazdele au început în forță și s-au desprins rapid la 12 puncte, la fel au făcut și în sfertul al doilea, însă GSW a revenit de fiecare dată, iar la pauză Cavs au păstrat un avans de numai șase puncte după ce Durant a ”trântit” o aruncare de 3 în ultima secundă.

KD a avut o seară monstruosă, una în care colegii lui au cam dormit pe teren. Apărarea lui Cavs i-a blocat pe toți la cel mult 11 puncte! Curry și Thompson au reușit împreuna numai 7 coșuri, deși au stat pe teren 39, respectiv 40 de minute. ”Asasinul”, așa cum l-a caracterizat James după meci, a fost acolo exact când era nevoie. 

Golden State a dominat din nou după pauză, însă două minute rămase pe ceas scorul era 101-100 pentru campioană. Apărarea lui LeBron a cedat însă exact când era mai mare nevoie. Scorul pe ultimele două minute? 9-2 pentru Warriors!

Golden State conduce pentru al doilea an consecutiv cu 3-0 în finală, singura formație care a reușit această performanță doi ani la rând. Rămâne de văzut dacă James poate împiedica sâmbătă dimineață al doilea ”sweep” din carieră în finala NBA.

Programul finalei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.