Tenis

GALERIE FOTO Începe DOMInația? Thiem îi oprește parcursul de vis lui Cecchinato și se califică în prima finală de Mare Șlem a carierei

+22 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Raed Krishan (foto)  —  vineri, 08 iunie 2018

Dominic Thiem (8 ATP) este primul finalist de pe tabloul masculin de la Roland Garros. Austriacul a trecut în trei seturi de surpriza Marco Cecchinato (72 ATP) și va juca duminică prima sa finală de Mare Șlem. 

Thiem s-a impus în minimum de seturi, scor 7-5, 7-6 (10), 6-1, după două ore și 20 de minute de joc. 

Cecchinato furnizase două surprize mari pe parcursul turneului, reușind să-i elimine pe David Goffin și Novak Djokovici și nu a dezamăgit nici în duelul de azi. Azi, italianul a recuperat un break reușit rapid de Thiem și a dus primul set în prelungiri. Experiența austriacului și-a spus însă cuvântul, iar Thiem a reușit să se impună cu 7-5.

Manșa secundă a fost cea mai echilibrată din meci. Cei doi jucători și-au făcut de fiecare dată serviciul, soarta setului fiind tranșată după un tie-break dramatic. Cecchinato a beneficiat de trei mingi de set, anulate însă de Thiem, care și-a trecut în cont setul la a patra minge de set.

Setul 3 nu a mai avut istoric, italianul a cedat definitiv inițiativa, iar Thiem s-a impus cu 6-1. 

La 24 de ani, Dominic Thiem se califică în prima sa finală majoră și așteaptă acum deznodământul celei de-a doua semifinale. Campionul en-titre Rafael Nadal se va duela cu favoritul 5, argentinianul Juan Martin del Potro. Partida va începe în jureul orei 17:00. 

"A fost un meci dur. Dacă pierdeam setul secund, ar fi fost mult mai complicat. Cheia a fost setul al doilea. Trebuie să mă regenerez acum, am nevoie de pauză, apoi mă voi regrupa pentru a analiza puțin adversarul din finală" Dominic Thiem

10 titluri
a cucerit Thiem în circuitul ATP

27 
e locul pe care va urca Marco Cecchinato. La începutul turneului se afla pe locul 72

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.