Tenis

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS // A venit momentul? Preview-ul marii finale Simona Halep - Sloane Stephens + ultimele declarații ale lui Halep: "E o șansă mare să câștig turneul viselor mele"

FOTO: Raed Krishan

Articol de Roxana Fleşeru  —  vineri, 08 iunie 2018

Simona Halep joacă sâmbătă, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV și Eurosport, cea de-a patra finală de Mare Șlem a carierei. De data această o întâlnește pe Sloane Stephens, după ce în trecut s-a înclinat în fața Mariei Șarapova, Jelenei Ostapenko, la Paris, și a lui Caroline Wozniacki, la Melbourne. 

Simona Halep nu a primit nimic gratis în carieră. Pentru fiecare realizare a trebuit să muncească, să depășească dezamăgiri și să creadă în jocul său. Sâmbătă, va evolua în a patra finală de Mare Șlem la patru ani distanță de la prima sa ispravă.

Din iunie 2014, când Maria Șarapova o învingea pe zgura de la Paris cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, multe lucruri s-au schimbat în jocul și atitudinea jucătoarei din România.

"Darren Cahill i-a inoculat o mentalitate și un tenis de ofensivă. Cu el și-a regăsit balansul din juniorat și a progresat enorm pe toate planurile. A muncit mult pentru serviciu și pentru jocul cu ritm, e mai mult în teren, joacă mult mai aproape de linia de fund. E o mare diferență între Simona care a jucat cu Șarapova din 2014 și cea de acum", a explicat Virginia Ruzici pentru L'Equipe.

2017, o parte tristă, o parte veselă

Printre evenimentele acestor patru ani s-au derulat alte două finale pierdute de Mare Șlem. Prima tot pe zgura de la Paris, anul trecut în fața Jelenei Ostapenko pe care a condus-o cu 6-4, 3-0. A pierdut însă cu 6-4, 4-6, 3-6. Un meci care a făcut-o să plângă și să nu doarmă multe nopți după. Însă cu timpul a acceptat și a ajuns la concluzia că poate nu a fost pregătită să câștige un trofeu de Mare Șlem.

Imediat a venit lupta pentru numărul unu mondial. La fel, Simona nu a urcat acolo de la prima șansă ivită. A trebuit să treacă peste dezamăgirea de la Wimbledon, când în sfertul cu Johanna Konta a fost la două mingi. Apoi au mai trecut câteva ocazii pe lângă, iar când nici măcar ea nu se mai gândea a sosit turneul de la Beijing și luna octombrie, când după o victorie la Jelena Ostapenko, a devenit lider mondial.

Pozitivă și concentrată

Din această postură a pornit la Australian Open 2018. Un turneu care i-a testat limitele fizice, dar și psihice. Unul care s-a încheiat din nou cu o finală pierdută. Simona a fost nevoită din nou să o ai de la capăt, să transforme înfrângerea în fața lui Caroline Wozniacki într-o sursă de motivație.

Chiar dacă a avut unele probleme cu accidentările, românca s-a întors la antrenamente și a muncit și mai mult. Iar rezultatul a venit la patru luni distanță. Un nou meci cu trofeul la un vârf de deget.

"Calificarea într-o finală de Mare Șlem e mereu un moment special pentru că aceste competiții sunt cele mai importante. Sunt fericită. Simt că tot ce am făcut de la Melbourne încoace a dat rezultate și de aceea sunt aici", a spus Simona, acum, la Paris.

Ea a încercat în tot acest turneu abordarea pozitivă a lui. A vrut să îndepărteze cât mai repede gândurile că are în spate trei finale pierdute, considerându-le o experiență pe care o poate folosi.

"Nu o să mă gândesc la importanța meciului, e o oportunitate mare. Am pierdut trei finale până acum și nimeni nu a murit", a spus zâmbind românca la conferința de presă de după victoria din semifinale. La fiecare dintre cele șase discuții pe care le-a avut cu presa la Paris, după fiecare victorie, a părut concentrată, fără să se lase purtată prea mult de valul de entuziasm. Simona are o misiune la Paris.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.