Tenis

SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT ROLAND GARROS // Cătălin Tolontan, după trofeul câștigat de Simona Halep: "Această victorie nu e exclusiv a ei. Sportul românesc are meritele lui"

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 09 June 2018

Redactorul șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, spune că și România are meritele ei în triumful senzațional al Simonei Halep de la Roland Garros, unde a câștigat primul trofeu de Grand Slam din carieră.

"Ce facem noi cu ea? Nu știu dacă e neapărat a noastră. Poate fi și a noastră, dar n-am dobândit-o noi. Observăm că în continuare România reușește să performeze în sport la individual. La nivel de echipă am rămas foarte mult în urmă.

Noi, ca țară, suntem într-un moment foarte dificil. Nu mă refer la politică. Mulți semeni de-ai noștri pleacă în străinătate. Până la urmă unul de-ai noștri reușește să triumfe la un nivel internațional.

Cred că ar trebui să nu mergem în partea cealaltă și să spunem că această victorie e exclusiv a ei și nimeni din sportul românesc nu are merite. Sportul românesc are meritele lui. Orice jucător de tenis din lumea asta reprezintă sau nu țara lui. El e într-un circuit al performanței. Mergând la absurd putem spune și despre Federer că nu reprezintă Elveția pentru că n-a fost ajutat foarte mult de statul elvețian", a declarat Cătălin Tolontan la TV Digi Sport.

Simona Halep a câștigat pentru prima dată un turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Rezumatul meciului:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.