CM 2018

Își asigură spatele » Argentina lui Sampaoli, extrem de precaută înaintea meciului cu Islanda!

Jorge Sampaoli (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 15 iunie 2018

Jorge Sampaoli a acordat o atenție sporită la ultimele antrenamente defensivei, pentru a stopa contraatacturile islandezilor și a evita loviturile libere, favorabile jocului aerian al rivalilor.

Islanda a fost surpriza frumoasă de la Euro 2016 și debutanta la Mondiale trebuie luată foarte în serios de argentinieni. Tocmai de aceea, Sampaoli s-a ocupat de toate detaliile, asigurându-și în primul rând spatele. Selecționerul și-a studiat adversarii, încercând să le neutralizeze atuurile. În consecință, a închis ultimele ședinte, izolându-se de fani și de presă în buncărul de la Bronnitsy.

Fără faulturi

Argentinienii și-au stabilit cvartetul defensiv, cu o linie Salvio, Otamendi, Rojo și Tagliafico, în fața portarului Caballero, care a exersat schemele și poziționarea necesară stopării contraatacurilor islandeze. Li s-a recomandat și închizătorilor Biglia și Mascherano să evite să faulteze și să le dăruiască insularilor lovituri libere periculoase, știindu-le abilitatea la jocul aerian în fazele fixe. 

Neînvinși cu polonezul

Islandezii au un talisman pentru debutul la Mondiale. Au câștigat mereu cu Szymon Marciniak la centru! Polonezul i-a fluierat la 3-0 "afară" cu Turcia lui Mircea Lucescu, în ultimele preliminarii, și la victoria contra Austriei (2-1), din calificările pentru Euro 2016. Marciniak nu a oficiat niciodată la un joc al Argentinei. 

Zanetti îi vede campioni

Javier Zanetti e foarte optimist și consideră echipa lui Messi ca o candidată la titlu. "Favorita mea e Argentina. Știu că e greu, pentru există și alte echipe, ca Spania, Germania și Brazilia, care vin cu pretenția de a triumfa în Rusia. Mereu primul meci la Mondiale este cel mai complicat și va conta mult pentru imaginea lăsată. Toți avem mari așteptări", a declarat fostul mare internațional. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.