CM 2018

CROAȚIA - NIGERIA // Noua senzația din poarta Nigeriei: a făcut baschet și patinaj, iar fotbalul l-a început ca atacant

Articol de Răzvan Luţac  —  sâmbătă, 16 iunie 2018

Croația și Nigeria joacă azi, de la ora 22:00, în Grupa D a Campionatului Mondial din 2018. Meciul va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe TVR.

Noua senzație a Nigeriei este portarul Francis Uzoho: a făcut alte două sporturi în copilărie, vine din liga a treia spaniolă și e cel mai tânăr portar debutant all-time din La Liga.

Obișnuiți cu Vincent Enyeama, deținătorul recordului de selecții în "naționala" Nigeriei (101), microbiștii au o problemă dacă citesc numele portarilor "vulturilor". Akpeyi, Ezenwa, Uzoho! Primii doi joacă în Africa, al treilea - în liga a treia spaniolă. Însă în spatele ultimelui nume e o întreagă poveste, deși acesta are doar 19 ani. 
Francis Uzoho e așteptat titular diseară, iar portarul uriaș, 1,96m, are deja un portret care-l indică drept una dintre vedetele selecționatei neamțului Rohr. Chiar dacă joacă în liga a treia spaniolă!

Titularul a făcut leucemie

La Deportivo Fabril, echipa secundă a celor de la La Coruna. Totul a ținut, însă, și de culoar. Astfel, cel cunoscut în Spania simplu, drept Francis, a prins și două meciuri în La Liga. Și a ajuns cel mai tânăr portar străin debutant în campionatul iberic, 18 ani și 352 de zile! 

La fel, s-a folosit de culoar și la "națională". Căci legenda Enyeama s-a retras acum 3 ani, deși e încă în lotul lui Lille. Iar Carl Ikeme, portarul lui Wolverhampton, se tratează de leucemie acută. 

A început ca atacant

Mai mult, Uzoho a făcut alte două sporturi în copilărie. Baschet și patinaj. Iar fotbalul nu l-a început în poartă, ci în atac. Până când un antrenor i-a spus că se mișcă mult prea greoi pentru un finalizator. Și l-a aruncat între buturi!

A ajuns la academia Aspire din Qatar, cea mai mare din lumea arabă, apoi în Spania, ochit la un turneu în Barcelona. Acum, bătut doar de australianul Arzani, e la turneul final din Rusia. Iar diseară are un prim hop. Una dintre favoritele publicului, spectaculoasa Croație. 

6 selecții are Uzoho la "naționala" Nigeriei

"Aveam 15 ani când Enyeama reușea, la Mondialul trecut, o paradă formidabilă contra Bosniei. Nu mă gândeam că eu îi voi lua locul la un CM"
Francis Uzoho, portar Nigeria

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.