CM 2018

VIDEO+FOTO Croația câștigă cu Nigeria, 2-0, și așteaptă derby-ul cu Argentina lui Messi

+10 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 16 iunie 2018

Croația a învins-o fără emoții pe Nigeria, una dintre cele mai puternice naționale din Africa, scor 2-0, în primul meci de la Campionatul Mondial din Rusia pentru cele două.

Al doilea autogol al turneului, după cel marocan, a deschis drumul croaților spre succes, rutina dovedind lipsa de experiență a ”Super Vulturilor”, care au dăruit și un penalty.

Africanii au pornit prost acest turneu, cu eșecuri pe linie, iar Nigeria a încercat să schimbe trendul continentului. Cea mai tânără echipă prezentă în Rusia a păstrat tricourile cool, în zig-zag, pentru mai târziu, lăsându-și fanii să se mândrească în tribune cu ele. Mult mai experimentați, croații par mai periculoși, cu Perisici și Kramarici amenințându-l, din afara careului, pe adolescentul Uzoho.

Ghinion la fază fixă

"Super Vulturii" se tem de contre, ajung rar la poartă și n-au deloc ocazii. Scot primul corner abia la jumătatea reprizei. Dar cedează la o fază fixă: Etebo deviază "capul" lui Mandžukici, ce s-ar fi scurs clar pe lângă. Al doilea autogol la rând al Nigeriei la CM, după Yobo contra Franței, acum 4 ani, tot în grupe. Record! Trupa lui Dalici a intrat în avantaj la pauză, fără să fi cadrat niciun șut.

Trei puncte simple

Campionii Africii revin mai întreprinzători, au posesia, dar Moses e nesusținut, finalizând în plasa laterală. Rohr n-are cu cine să forțeze și naivitatea defensivei sporește handicapul. Un penalty îi mai lipsea, Troost-Ekong ținându-l pe Mandžukici. Iar Modrici nu e Messi. 2-0 și adio suspans. 

Pentru Croația urmează meciul de pe 21 iunie cu Argentina, în timp ce Nigeria va juca împotriva Islandei.

ECHIPELE DE START:

Croația: Subasici - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinici - Rakitici, Modrici - Rebici, Krmarici, Perisici - Mandzukici
Rezerve: Livakovici, L. Kalinici, Pjaca, Pivarici, Kovacici, N. Kalinici, Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Brozovici, Bradarici, Badelj

Nigeria: Uzoho, Abdullahi, Balogun, Troost-Ekong, Idowu - Ndidi, Etebo - Moses, Mikel, Iwobi - Ighalo
Rezerve: Akpeyi, Ezenwa, Awaziem, Ebuehi, Elderson, Iheanacho, Musa, Obi, Ogu, Omeruo, Onazi, Simy

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.