CM 2018

Un sârb cât toți "Ticos" » Adversara României din Liga Națiunilor debutează astăzi la Mondial

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Marius Mărgărit  —  Sunday, 17 June 2018

Doar Nemanja Matici (29 de ani) valorează cât tot lotul echipei din Costa Rica, dar elevii lui Oscar Ramirez vor să repete isprava de la Mondialul din 2014, când au ajuns în "sferturi".

  • Serbia - Costa Rica se joacă astăzi, de la 15:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Pe hârtie, cifrele spun că meciul Costa Rica - Serbia e unul dintre cele mai inegale dueluri de la acest Mondial. Băieții lui Oscar Ramirez valorează 40 de milioane de euro, în timp ce sârbii "costă" de aproape 7 ori mai mult, 273 de milioane de euro, conform transfermarkt.de.

Doar Nemanja Matici, închizătorul celor de la Man. United, face cât tot lotul central-americanilor. Unul în care cel mai bine cotat e portarul lui Real Madrid, Keylor Navas (18 milioane).

Revelația de acum 4 ani

Costaricanii au însă avantajul experienței. Ei au fost la ultimul Mondial, Brazilia 2014, sârbii nu. Atunci, Costa Rica dădea chiar lovitura. A terminat pe primul loc într-o grupă cu Uruguay, Italia și Anglia, după victorii cu primele două și o remiză albă cu "Albionul"!

Apoi, în "optimi", costaricanii au eliminat Grecia, la penaltyuri, fiind cu greu opriți de olandezi, "bronzul" acelui Mondial, în "sferturi", tot la loviturile de departajare. Mulți dintre cei care au evoluat în 2014 se regăsesc și în actualul lot.
Serbia vine cu o echipă nouă și cu ambiția de a confirma parcursul bun din calificări, într-o grupă însă modestă, cu Irlanda, Țara Galilor, Austria, Georgia și Moldova. 

"La un Mondial fiecare meci e important, dar primele două pot fi decisive. Așa că împotriva Serbiei trebuie să câștigăm, indiferent cum"
Keylor Navas, internațional costarican

23 este locul ocupat de Costa Rica în ierarhia FIFA, în timp ce Serbia se află pe 34

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.