Liga 1

Haosul la zi: cine și ce are la Craiova » Sunt 3 echipe, însă doar una are palmaresul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 19 June 2018

Curtea de Apel Timișoara a decis ieri, printr-o sentință definitivă, că CS U Craiova din Liga 1 nu continuă tradiția Universității istorice. Dar trofeele Maximei nu sunt în acest moment nici la echipa din Liga a 3-a a lui Mititelu, FC U Craiova 1948.  

Palmaresul Științei se află, conform unor pasaje din motivarea sentinței date de Tribunalul Dolj în 2017, sentință menținută și la Curtea de Apel Timișoara, la echipa dezafiliată în 2011, FC U Craiova SA:

"(...) Astfel, contrar susținerilor reclamantei (n.r. CS U), pârâta (n.r. FC U Craiova SA) e cea care a fost în posesia palmaresului cu care a fost afiliată la organismele naționale, fiind ulterior dezafiliată". (foto facsimil dedesubt). 

 

Problema e că societatea cu palmaresul a intrat în faliment în 2014, astfel că în acest moment marea miză e modalitatea legală prin care palmaresul ar putea poate fi preluat de cele două cluburi aflate în activitate. 

Cele 3 Craiove puse față în față 

Cum ar putea FC U Craiova 1948 să fie continuatoarea Științei:

  • Clubul promovat în Liga a 3-a s-a înființat în iulie 2017 din actul constitutiv al FC U Craiova SA, echipa cu palmaresul. Mititelu a recunoscut că actuala grupare nu are palmaresul, dar susține că va face o fuziune între cele două societăți, după încheierea procesului în civil abia început privind dezafilierea. 

Cum ar mai putea CS U Craiova să fie continuatoarea Științei:

  •  Palmaresul Craiovei de pe societatea intrată în faliment în 2014 să fie scos la licitație, iar patronii clubului din Liga 1 să îl câștige. 

CE PROCESE MAI SUNT: 

  • Recurs CS U Craiova la decizia de ieri a Curții de Apel Timișoara privind palmaresul (ÎCCJ va analiza doar dacă s-a respectat procedura, nu va judeca fondul)
  • Se așteaptă o sentință definitivă în privința siglei cu leul
  • Proces în civil Mititelu - FRF privind dezafilierea FC U Craiova SA (primul termen pe 19 iunie 2018 la Tribunalul București)
  • Plângeri penale depuse de Mititelu la DNA pentru "folosirea abuzivă a culorilor, a denumirii, a emblemei" (dosar în faza de cercetare)

Decizia definitivă dată ieri în privința palmaresului de Curtea de Apel Timișoara, publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.