Tenis

Iar e scandal în tenis! Cel mai bine clasat jucător de până acum care e suspendat pentru trucare de meciuri

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  Wednesday, 20 June 2018

Argentinianul Nicolas Kicker, 100 ATP, este cel mai bine clasat jucător de până acum care a primit o pedeapsă pentru aranjarea de partide.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a primit marți șase ani de suspendare din partea Unității de Integritate în Tenis, cu posibilitatea reducerii la jumătate dacă se comportă adecvat, plus o amendă de 25.000 de dolari.

Argentinianul este acuzat că a aranjat două partide în 2015, ambele din primul tur al unor challenger-uri. Unul la Padova, când a pierdut în fața lui Duckhee Lee cu 1-6. 2-6 și altul la Barranquilla, când s-a înclinat în fața lui Giovanni Lapentti cu 6-2, 2-6, 5-7.

După ce a aflat că l-au găsit vinovat, Kicker, care a ajuns cel mai sus pe locul 78 în clasamentul ATP a spus pentru ziarul argentinian Clarin: "M-am simțit ca Maradona la Mondialul din 1994, sincer să fiu e ca și cum mi-au tăiat picioarele pentru că m-am născut pentru a juca tenis". El a mai spus că știe că denunțul a venit de la un compatriot și că va merge la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv pentru a-și pleda nevinovăția.

Este al doilea jucător din Argentina care primește o suspendare în ultima lună. Federico Coria a refuzat să colaboreze la o investigație ce-l implica în trucarea de meciuri și astfel a primit, pe 14 iunie, o pedeapsă de 8 luni și o amendă de 10.000 de dolari. 

Senzații pozitive

Andy Murray a fost învins marți în primul tur al turneului de la Queen's de Nick Kyrgios cu 2-6, 7-6 (4), 7-5. Acesta a fost primul meci al scoțianului după 342 de zile de absență cauzată de probleme la șold. "Nu exclud nimic în acest moment. Poate voi juca săptămâna viitoare la Eastbourne, poate o voi face și la Wimbledon. Sunt foarte fericit că am jucat, mai ales că a fost un meci strâns. Nu m-am antrenat prea mult, am lovit mingea doar de câteva săptămâni, iar la început erau cam 30 de minute la o ședință. O să văd cum răspunde corpul meu în următoarele zile și voi vorbi cu echipa mea să văd ce program voi urma", a spus Murray.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.