Tenis

Au apărut cotele: de ce Simona Halep nu e în top 3 principale favorite la Wimbledon

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 20 iunie 2018

Simona Halep e văzută de casele de pariuri cu șansa a patra la câștigarea Wilmbledonului, al treilea Grand Slam al anului. Numărul 1 mondial a ajuns în semifinale la Londra, în 2014.

Finală la Australian Open, câștigătoare la Roland Garros, ce urmează pentru Simona Halep pe iarba londoneză de la Wimbledon? Românca nu a luat startul la nici unul dintre turneele pe iarbă și nici nu va juca pe suprafața verde până la Wimbledon, după ce s-a retrast de la Eastbourne.

Simona Halep va fi pentru al 8-lea an consecutiv la Wimbledon, debutul său consemnându-se în 2011, atunci când în turul 2 a dat peste puternica Serena Williams. Și, deși a câștigat primul set, Halep a pierdut în cele din urmă.

Cel mai bun rezultat la Londra, pentru româncă, s-a înregistrat în 2014, atunci când a ajuns până în semifinale, fiind învinsă acolo de canadianca Eugenie Bouchard, după ce s-a accidentat în timpul meciului la gleznă.

Trio de învingătoare

Deși va fi cap de serie unu la turneul care debutează pe 2 iulie, bookmakerii o văd pe Halep, în acest an, cu a patra șansă la câștigarea trofeului, primele trei jucătoare fiind, în fapt, foste învingătoare la Wimbledon.

Prima este cehoaica Petra Kvitova, campioană la Londra în 2011 și 2014, a doua este Serena Williams, care deține 7 titluri în capitala Regatului Unit, iar cea de-a treia este campioana en-titre, Garbine Muguruza.

Jucătoarele cu un serviciu puternic sunt avantajate, de regulă, în jocul pe iarbă, cea mai rapidă suprafață din circuit. Kvitova, Serena și Garbine sunt recunoscute pentru serviciul lor, la fel cum se întâmplă și cu Karolina Pliskova, Maria Șarapova sau Angelique Kerber, cotate și ele tot cu șansa a patra, ca și Halep, la câștigarea turneului.

Numărul 1 mondial de 33 de săptămâni, Halep are de apărat la Wimbledon sfertul de finală făcut în 2017, fiind învinsă atunci chiar de britanica Johanna Konta.

Parcursul Simonei Halep la Wimbledon

2011: turul 2, învinsă de Serena Williams
2012: turul 1, învinsă de Anabel Medina Garrigues
2013: turul 2, învinsă de Na Li
2014: semifinale, învinsă de Eugenie Bouchard
2015: turul 1, învinsă de Jana Cepelova
2016: "sferturi",învinsă de Angelique Kerber
2017: "sferturi", învinsă de Johanna Konta

Cotele la câștigarea Wimbledon

Petra Kvitova 6.50
Serena Williams 7.00
Garbine Muguruza 8.00
SIMONA HALEP 12.00
Karolina Pliskova 12.00
Maria Șarapova 12.00
Angelique Kerber 12.00
Sloane Stephens 17.00
Victoria Azarenka 20.00

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.