CM 2018

Conferință incendiară a selecționerului Argentinei: "Nu simt rușine, ci o mare durere" » "Măcelărit" de jurnaliști: "40 de milioane de argentinieni vor să afle asta!"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 iunie 2018

Selecționerul Jorge Sampaoli și-a găsit cu greu cuvintele la conferința de presă de la finalul meciului pierdut de Argentina  în fața Croației, 0-3, și a fost pus la zid de jurnaliștii argentinieni, care i-au reproșat titularizarea goalkeeper-ullui Willy Caballero.

"Domnule Sampaoli, 40 de milioane de argentinieni vor să afle de ce l-aţi folosit pe Caballero în acest meci?", a sunat întrebarea dură primită de selecționer de la un jurnalist.

"Simt o mare durere după această înfrângere și nu știu nici cum să analizez meciul cum trebuie. Planul pentru acest meci nu a funcţionat, nu simt ruşine, ci o mare durere, aşa cum nu am mai simţit de foarte mult timp. Nu există altă alternativă decât să dăm totul în ultimul meci. Am fost foarte ambiţioşi şi ne-am fi dorit să terminăm primii în grupă. Acum nu mai este posibil şi este o mare durere.

Poate dacă făceam alt plan, unele lucruri ar fi funcţionat mai bine. Nu cred că vina este doar a lui Caballero. M-am gândit că vom pune presiune multă pe Croaţia în terenul lor. Dar după golul lor noi am căzut psihic şi nu am mai putut schimba lucrurile", a declarat Sampaoli, potrivit Marca.

CALCULELE CALIFICĂRII: CUM MAI POATE AJUNGE MESSI ÎN "OPTIMI"

Croația este calificată matematic în optimile de finală ale competiției, cu 6 puncte. Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. Mai jos, toate scenariile calificării.

Dacă Islanda bate Nigeria azi...

  • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate...

  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda...

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor
Clasamentul grupei D
1. Croația 2 meci / 6 puncte
2. Islanda 1m / 1p
3. Argentina 2m / 1p
4. Nigeria  1m / 0p

 

Citește și:  Croația e în "optimi", Argentina e la terapie intensivă după o umilință ISTORICĂ: toate scenariile prin care se mai poate califica 

VIDEO+FOTO Gafa Mondialului! Cadoul făcut croaților de portarul Argentinei în minutul 53

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.