Liga 1

"FRF să asigure neutralitatea arbitrajelor"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România (SAFR) solicită FRF să asigure "neutralitatea arbitrajelor" în acest retur şi face un apel la LPF şi la conducătorii cluburilor să nu-i mai supună pe arbitri la tot felul de presiuni, se arată într-un comunicat al SAFR remis miercuri.

 

"Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România (SAFR) constată, cu deplină îngrijorare, că practicile unor patroni şi conducători de cluburi de fotbal de a pune presiune pe arbitri, în zilele premergătoare meciurilor echipelor pe care le păstoresc, s-au reactivat tocmai înaintea debutului returului campionatului. Faptul este cu atât mai îngrijorător cu cât în asemenea jocuri intră şi conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, care încearcă să implice arbitrajul românesc în dilema 'stăpânii butoanelor şi ai delegărilor'", se arată în comunicatul SAFR.

Singurul sindicat al arbitrilor de fotbal din România se bazează pe sprijinul FRF în încercarea de a proteja arbitrii în urma atacurilor şi a presiunilor exercitate de patronii şi conducătorii de cluburi: "În acest context al influenţelor ce ar putea conduce la o ierarhizare mincinoasă şi oneroasă a finalului de campionat, SAFR solicită Federaţiei Române de Fotbal să asigure neutralitatea arbitrajelor în meciurile din acest sezon, cu miză extraordinară în planul financiar al unor cluburi, şi să cedeze Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) atributul delegărilor brigăzilor de arbitri, aşa cum scrie în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice din România".

SAFR apreciază "la justa valoare recentul mesaj transmis de directorul general al FRF, domnul Ioan Angelo Lupescu, în sensul 'echidistanţei, competenţei, profesionalismului şi corectitudinii' arbitrilor" şi lansează "către conducătorii fotbalului românesc apelul de a respecta întocmai regulamentele în vigoare, cu trimitere directă la cel disciplinar, în sensul ca toţi patronii sau conducătorii de cluburi care creează presiuni exacerbate sau au ieşiri necontrolate la adresa arbitrilor să fie supuşi, fără niciun fel de părtinire, sancţiunilor cuvenite". " Numai astfel se va instaura şi în fotbalul românesc un climat de normalitate europeană, iar arbitrii nu vor mai fi trataţi drept ţapi ispăşitori ai eşecurilor de etapă sau de obiectiv ale grupărilor care nu-şi pot justifica neputinţa sportivă sau managerială", se încheie comunicatul SAFR.

Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România a luat fiinţă în luna decembrie a anului trecut şi a fost creat "pentru a-i apăra pe arbitri de toate neplăcerile de care au parte în carieră". SAFR are sediul în Ploieşti şi este condus de un comitet, format dintr-un preşedinte, un prim-vicepreşedinte, patru vicepreşedinţi şi un secretar general, alegerea lor având loc la fiecare patru ani. Conducerea SAFR este compusă din: Robert Gabriel Nuţu (preşedinte), Cătălin Popovici (prim-vicepreşedinte), Alexandru Chivu, Bogdan Banu, Laurenţiu Piciu, Adrian Niţă (vicepreşedinţi), Valentin Istudor (secretar general), Cătălin Popescu (consilier pe probleme juridice) şi Răzvan Radu (consilier pe probleme administrative).

 

sursa: newsin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.