Auto

Lewis Hamilton, cel mai rapid în calificările din Marele Premiu al Franței » Borna istorică atinsă de britanic + cum arată grila de start

FOTO: REUTERS

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 iunie 2018

Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes și campionul en-titre din Marele Circ, va pleca din pole position în Marele Premiu al Franței.

Pe circuitul Paul Ricard, din Le Castellet, britanicul a fost cel mai rapid în sesiunea de calificări din această după-amiază. Hamilton va fi urmat pe grilă de coechipierul Valtteri Bottas. De pe locul 3 va pleca pilotul Ferrari Sebastian Vettel, principalul contracandidat al lui Hamilton la titlu. 

75 de pole position-uri
are acum Lewis Hamilton

Este primul Mare Premiu care are loc în Franța după o pauză de 10 ani! Ultima oară când Franța a găzduit o întrecere din Formula 1 a fost în 2008, la Magny-Cours, cursă câștigată de brazilianul Felipe Massa.

Sebatian Vettel e lider în clasamentul piloților, cu 121 de puncte, în timp ce Hamilton e la un singur punct în spatele neamțului. 

Cursa se va desfășura duminică, de la ora 17:00 și va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport 2. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.