CM 2018

VIDEO "N-ar mai trebui delegat!" » Reacție vehementă după Germania - Suedia

FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 24 June 2018

Suedia a pierdut în ultimul minut cu Germania, 1-2, golul victoriei fiind marcat în minutul 90+5. Ziarele poloneze recunosc că "centralul" lor, Szymon Marciniak, a greșit neacordând-le suedezilor un penalty, la 0-0.

Suedezii au reclamat neacordarea unei lovituri de pedeapsă în prima repriză, la 0-0, în urma unui fault comis de Jerome Boateng asupra lui Markus Berg. Suedezul a apucat să șuteze la poartă, iar "centralul" Szymon Marciniak n-a mai considerat necesar să consulte VAR-ul și a lăsat jocul să continue.

Arbitrul suedez Stefan Johannesson, aflat în studioul postului TV 4, îi acordă circumstanțe atenuante polonezului: "Pentru mine e penalty, dar n-a fost atât de evident, atât de clar". 

Jucătorii scandinavi, în schimb, tună și fulgeră. "Marciniak avea proba video la dispoziție. Putea să revadă faza, dar n-a făcut-o. Atunci, la ce bun e VAR-ul? Dacă ni se acorda penalty-ul și Boateng era eliminat în acel moment, altul era meciul", a comentat Forsberg. Susținut inclusiv de ziarele din țara arbitrului. Gazeta Wyborcza n-are nicio îndoială: "A fost fault, penalty, iar el n-a apelat nici măcar la VAR. N-ar mai trebui delegat la acest Mondial".

"Marciniak n-a apelat la VAR pentru a revedea faza. A decis că a apreciat corect și n-are nevoie de reluări. A greșit" Sport, cotidian polonez

Clasamentul grupei F
1. Mexic 2 meciuri / 6 puncte
2. Germania 2m / 3p
3. Suedia 2m / 3p
4. Coreea de Sud 2m / 0p
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.