CM 2018

Atacuri incalificabile după Germania - Suedia 2-1 » Un jucător e amenințat cu moartea și e victima atacurilor rasiste: "E stupid să-l acuzi pentru asta!"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 24 June 2018

Suedia trăiește o adevărată dramă după roller coaster-ul cu Germania de sâmbătă, câștigat de nemți cu 2-1. După ce la un moment dat erau aproape calificați în optimi, suedezii au acum șanse destul de mici să termine pe unul dintre primele două locuri.

Unii dintre fanii Suediei au apelat la metode incalificabile pentru a-și vărsa nervii după eșecul favoriților. Principalul vizat a fost Jimmy Durmaz, 29 de ani, mijlocașul lui Toulouse, cel care a comis faultul premergător eurogolului lui Toni Kroos.

Născut în Suedia, din părinți sirieni care au emigrat din Turcia, Durmaz a fost ținta atacurilor rasiste și a amenințărilor cu moartea venite pe rețelele de socializare din partea propriilor conaționali.

"Nu sunt îngrijorat cu privire la asta. Sunt mândru să fiu la acest Mondial pentru a-mi reprezenta țara", a declarat Durmaz, potrivit BBC.

În apărarea lui Durmaz au sărit numeroși coechiperi: "A alergat și a luptat tot meciul. A fost pur și simplu ghinion la acel fault. E complet stupid să primească astfel de acuze", a declarat vârful John Guidetti, la rândul lui extrem de apostrofat pentru evoluția din meciul cu Germania.

Vezi aici toate detaliile despre partida Germania - Suedia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.