CM 2018

VIDEO+FOTO RUȘINE MONDIALĂ: Germania pierde și cu Coreea de Sud și termină grupa pe ultimul loc! Prima dată în istorie când nemții nu ies din grupe

+20 Foto
foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 27 June 2018

Germania a plecat acasă de la Campionatul Mondial din Rusia încă din faza grupelor, de pe ultimul loc, după ce a pierdut cu Coreea de Sud, scor 0-2. În celălalt meci al grupei F, Suedia a surclasat-o pe Mexic, 3-0.

  • Mexic și Suedia merg mai departe în "optimi" din Grupa F. 

Nemții n-au arătat deloc a campioană mondială și s-au văzut învinși în prelungirile partidei. Dezastrul pentru Germania avea să se preconizeze în minutul 50, când la meciul lor era 0-0, dar în cealaltă partidă Suedia avea să deschidă scorul în fața Mexicului prin Augustinsson. 12 minute mai târziu a marcat și Granqvist, iar cu un sfert de oră înainte de final suedezii conduceau cu 3-0.

Germanii au plecat în haită pe atac pentru a marca golul calificării, dar au avut parte de o surpriză pe finalul partidei.

Asiaticii au dat lovitura în fața nemților în minutul 90+1 prin Kim Young, însă arbitrul a anulat inițial golul pentru ofsaid. Totuși, acestuia i s-a transmis în cască faptul că trebuie să apeleze la VAR și a făcut-o. După ce a urmărit reluările TV, arbitrul american Mark Geiger a validat golul: pasa pentru coreean venise de la adversar, în speță Toni Kroos. 

Nemții au forțat atacul în ultimele secunde ale meciului și au atacat și cu portarul, însă sud-coreenii au scăpat pe contraatac și au majorat diferența prin Son Heung-Min, care a trimis lejer în poarta părăsită de Neuer. 

Germania e a treia națională care iese din grupe după ce anterior a câștigat titlul mondial, după Italia 2006 (campioană) - 2010 (eliminată în grupe), Spania 2010-2014. În plus, e pentru prima oară la un Campionat Mondial când Germania nu iese din grupe. În ediția din '38, nemții au părăsit competiția în prima fază, însă atunci nu se juca într-un sistem cu grupe. 

Coreea de Sud - Germania 2-0Au marcat: Kim Young 90+4, Son Heung 90+6

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI F

Echipele de start

Coreea de Sud: Cho - Lee Yong, Yun, Hong, YG Kim - Jang, Jung, Koo - Lee Jae-Sung, Moon, Son
Rezerve: S.G. Kim, Y.H. Kim - Jung, Oh, Park, Kim, Lee, Hwang, Ki, Go
Antrenor: Shin Taeyong

Germania: Neuer -Kimmich, Hummels, Sule, Hector - Khedira, Goretzka, Kroos - Reus, Werner, Ozil
Rezerve: Trapp, Ter Stegen - Plattenhardt, Ginter, Draxler, Muller, Rudiger, Rudy, Brandt, Gundogan, Gomez
Suspendat: Boateng
Antrenor: Joachim Low

Arbitru: Mark Geiger (SUA)
Stadion: Kazan Arena

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.